tirsdag, november 21, 2006

Høstregn


Høstregn
Originally uploaded by hansen oslo.

Det er åpenbart høst. I natt regnet det noe helt infernalsk, og da blir det fort vått ute. Den daglige hundeturen innover i Østmarka viser stadig nye naturopplevelser. Noen ganger er det elg eller rådyr som kommer min vei. Men oftest hverken ser eller hører jeg noe til annet enn fugler. Noen ganger hører jeg rasling inne i skogen, men ser sjelden noe. Derimot er fuglelivet ganske intenst noen ganger. I dag ver det denne bekken som fanget oppmerksomheten, og den greide jeg ta bilde av...

lørdag, november 11, 2006

I hagen


Altså, besøk hos naboen. Her er ansiktsbilde av villdyrene som
vokter nabolaget her jeg bor. De beiter freidig i hagene rundt her,
og når snøen kommer tror jeg vi får legge ut litt høy hver dag.
Kanskje det er dette som blir årets fotoføljetong på denne bloggen?

søndag, november 05, 2006

Rådyr


Rådyr
Originally uploaded by hansen oslo.

Utenfor kjøkkenvinduet og i hagen ser stadig disse dyrene. Det er rådyr. Rådyret spiser gress, urter, løv og bær. Vi har sett disse dyra mange ganger, men ikke fått bilde av dem før. Kanskje de kommer igjen? Det hender også elgen kommer forbi.

Opplev India


Opplev India
Originally uploaded by hansen oslo.

I India er det mange store eneboliger. Denne har tilhørt en rik maharaja som hadde mange ansatte. Nå er det et museum utenfor Jaipur. Det er mange byggverk som ikke finner sitt like andre steder i verden. India er et land som bør besøkes før masseturismen tar over for fullt og ødelegger de mest interessante stedene. Søk på nett og finn ut hvor du vil reise. Landet er stort - veldig stort! Fra Mumbai, hvor vår reise startet, til Delhi, hovedstaden, er det et par timers flytur, og da går turen over en liten bit av landet, som strekker seg fra badebyen GOA i sør, til Himalaya i nord. Hemnigsløs luksus til bunnløs fattigdom. Det er gode muligheter til å få handlet alt som trengs til julegaver. Faktisk vil jeg anbefale å kjøpe flybillett til INDIA, bo på et bra hotel, spis godt, spaser i gatene og gjør julehandelen i småbutikker litt unna hovedfartsårene og reis hjem til jul. Da oppnår du tre ting. Du får en billigere jul en ved å handle alt i Norge, og du har muligheten til å hjelpe noen lokale kjøpmenn med omsetningsøkning, og du får en opplevelse for livet. God tur.

torsdag, november 02, 2006

Håndarbeidsmuseum



I Delhi ligger CRAFTS MUSEUM som er vel verd et besøk. Museet er et
sjarmerende kompleks som gjemmer tusenvis av skulpturer, sjal, luer,
masker, sko og annet som indere lager for markeder. Her selges kunst
og håndverk om hverandre, og skreddere, malere, tegnere og
håndarbeidere sitter bortover langs vegger og i små sjarmerende boder
og bedriver sitt lille stykke arbeid. Her kan du kjøpe leker til
barnebarna eller deg selv. Museumsbutikken er kjent for å være den
beste i Delhi, med det beste innen håndarbeid, bøker og kunst. Dette
stedet besøkte kronprinsparet i dag, og ved inngangen ble de møtt av
en mottakelseskomite bestående av indiske kvinner kledd i fargerike
drakter, trommeorkester og en flokk fotografer. Kronprinsparet ble
ønsket velkommen på tradisjonelt indisk vis, og fikk så en liten
omvisning i forskjellige salgsboder. India - ditt neste ferieland?

onsdag, november 01, 2006

Politimann i beste uniform


På vei ut fra Rajghat i Delhi, sto denne politimannen og fulgte med på trafikken han stoppet. Faktisk er ikke bildet helt sant. Han kikket på trafikken han IKKE stoppet et lite øyeblikk. Det er imidlertid for lite fotpatruljerende politi som dirigerer trafikken i Norge. Slike eksotiske innslag som dette kunne gjort seg i kaoset som åpenbart herjer i storbyen (stor-)Oslo med sine rundt 1 million innbyggere der det blir det kaos for ikkeno, og ikkeno er i denne sammenheng litt snø(HALLO - vi snakker om Norge, det snør halve året). Her i Delhi bor det knapt 18 millioner mennesker(som ikke vet hva snø er), en politimann på hvert gatehjørne og ikke noe trafikkaos. I allefall ikke der vi kjører(i kortesje....). Det hadde vært noe i Oslo. Ikke? Ellers ligger tåka over Delhi, noen sier det er forurensing, men jeg synes ikke lufta er spesielt illeluktende eller dårlig her. Det er faktisk mye værre i storbyen Oslo på en hvilken som helst hverdag hvor dieselrøyken fra buss ligger som osen av svidd bacon over byen.