mandag, desember 25, 2006

Kalkun


Kalkun
Originally uploaded by hansen oslo.

I går var det ribbe, i dag er det kalkun. og det er slik det

gjøres her i dag. Vi steker fuglen hel, og regner ca. 30 minutter pr kg ved 160 grader.til en kjernetemperatur på ca 70 grader (men alt fra 67-68 grader opptil 72 grader er godkjent. Smak og behag - som det heter...)). Kalkunen ligger her på på rist over langpannen. Litt vann i pannen under steking gjør susen for å unngå at stekesjyen svir seg. La deretter fuglen hvile minst 30 minutter før du transjerer den. Det er viktig å smøre mye underveis, ellers kan kjøttet bli tørt. Vi bruker en blanding av smør, olje og en spesiallaget chilli/hvitløksblanding. Det lukter i allefall godt.....

søndag, desember 24, 2006

Julemiddag


Julemiddag
Originally uploaded by hansen oslo.

Nu er julemiddagen i produksjon. Spørs om jeg rekker noe særlig mer blogging i dag. Men uansett, GOD JUL til alle lesere. Det blir blant annet ribbe og poteter og gode greier. For en gangs skyld også dessert. Hjemmelaget sjokoladepudding, eller riskrem eller noe annet godt. På bildet lager jeg i allefall sjokoladepudding. Ovnen er varm og ribba må inn.

Ribbe


Ribbe
Originally uploaded by hansen oslo.

Ribba er forberedt for steking, og havner i midten av forvarmet ovn kl 14.00. Da skal den stekes under aluminiumsfolie i 40-45 minutter på 230 grader. Så skal folien av, temperaturen ned til 200 grader, og stekes i ca to timer. Det er viktig å huske at oversiden av ribba skal være i vater for å få jevn og sprø svor. Det blir kanskje bilde av det ferdige resultatet.... God jul.

søndag, desember 17, 2006

I vater


I vater
Originally uploaded by hansen oslo.

og vel så det....

lørdag, desember 16, 2006

Bod


Bod
Originally uploaded by hansen oslo.

Bodbygging pågår, og boden er snart ferdig. Som Dere ser på bildene er det ikke jeg som er fotograf. Det var faktisk et aldri så lite rollebytte her. "Snekkern" var fotograf, og jeg var snekker. Men jeg foretrekker å ikke blande rollene... I dag blir det tak, og beis, og vips er boden ferdig og kan taes i bruk.

søndag, desember 03, 2006

I farta...


I farta...
Originally uploaded by hansen oslo.

Det er moro med blålys, men ikke bak deg. Pass derfor på å ikke kjør for fort for ofte, og husk på en annen viktig ting; veitrafikklovens §3 gjelder alltid, selv om fartsgrensen holdes. Den lyder: "Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen." Det betyr i korte trekk at det er dumt å kjøre som en idiot, uansett hvor sakte det kjøres. Nå kjørte ikke jeg spesielt sakte i denne sammenheng. Jeg pleier ikke kjøre spesielt fort heller. Heller ikke denne gangen. Men det var en anledning til å ta bilder av en bil med blått lys som blinket.