søndag, mars 30, 2008


Indierock, progrock, tungrock, melodisk rock....whatever. Rocken er i ferd med å gjenfødes her i Norge. The Killing Cure er bandet som med sitt tette progrockinspirert uttrykk, eller kanskje det heter inspirasjon, er fødselshjelpere. Rocken har kommet tilbake til Oslo etter en reise rundt i Norge. Hovedsaklig i Halden og Namsos. Fullsatte Grünerløkka Lufthavn satte rockefot i går kveld, og den stoppet ikke! Bandets første EP er ute nå, og som man sier: løp og kjøp! Dette rocketoget er i ferd med å starte, og det stopper ikke. God tur.

lørdag, mars 29, 2008

Ny gjest

Vi fikk i dag for første gang overraskende besøk av en Stjertmeis(Aegithalos caudatus). Arten som knapt kan forveksles med andre fugler på grunn av sin lange hale. Fuglen er vanlig i vintermilde kyststrøk i Sør-Norge. I dag var den altså her. Dette er den første observasjonen av Stjertmeis i dette området. Den foretrekker frodig løvskog og har ett kull i perioden april-mai. Føden består av insekter, edderkopper, og som her, frø.

mandag, mars 24, 2008

Badedag!


Påskeslutt på gamle tomter i dag. Turen gikk til idylliske Askim, også kjent som Østfolds kulturhovedstad. Det var laaaang kø for å komme inn, og en av de som gikk ut fortalte at køen startet ved badets åpning, og den varte til langt utpå dagen. Utrolig at ikke folk har annet å gjøre enn å lage kø foran meg på en 2. påskedag? Det ble bading i iskaldt vann og steambad. Og utenfor var det snøstorm og på vei hjem var det kaos. Aldri har jeg brukt like lang tid fra Askim til Oslo...

Dust

Påsketrafikken, og for den del alle andre store utfartsdager, generer mye trafikk og lange køer. Det var jammen tilfelle denne påsken også. Og jeg lar meg forundre over hvor dumme noen bilførere er. Køen er så lang øyet kan se i alle retninger, hastigheten er 80 km/t. Ja det er endog fartsgrensen på stedet. Jeg er spent på hvor mye man sparer på hasardiøse og unødvendige forbikjøringer, og risikere livet til de som sitter på, samt alle de intetanende som sitter i de møtende bilene? Men det stopper ikke her.... på vei til fjellet ble hele rekka med biler jeg lå i forbikjørt av tre biler, et par kilometer før Bagn. Det var en BMW, en Range Rover og en Alfa Romeo. Etter utallige livsfarlige og nær døden-forbikjøringer, og med livet som innsats avanserte de 500 meter fremover i køen og etter en siste forbikjøring på sletta før Bagn svingte de av! Hvor dum kan man bli.

lørdag, mars 22, 2008

Skidag!

For de av Dere som valgt fjellet som arena for påskeferien har dagen i dag kanskje vært vinterens fineste? På Golsfjellet har det vært silkeføre, solskinn og sangria. Nuvel....sangria var det ikke, men skirenn, fettfinger og vaffel til solbergtoddyen, skapte et flott ramme rundt dagen. Etter dagens verdenscupfinale var det evaluering på hytta til Trond i nabolaget, der den nye Swampen var samlet. Her var det en Gammel Opplending på besøk, og stemningen gikk raskt over taket i solveggen. Tilhørende ertesuppen gikk derimot ned på høykant. Bildet her har foreløpig ingen annen misjon enn å vise finværet, skileik og blå himmel. Fortsatt god påske.

fredag, mars 21, 2008

PUDDERALARM!

"Det er fortsatt ingen grunn til å bevege seg ut av påskehytta." melder nettavisen.no
Det er selvsagt helt feil, og det er all mulig grunn til å komme seg ut for å nyte slutten av vinteren. Sinnsykt mye snø har kommet de siste dagene, og det er såpass kaldt at pudderalarmen har gått. Nysnøen ligger nå langt opp på kjøkkenvinduet, og jeg har i dag stått på ski, og hoppet tailgrab med påfølgende faceplant fra taket på hytta. En meter nysnø i fonna nedenfor tok i mot og fylte nakken og jakka med snø, og jeg kunne smilende gå videre. I morgen skal det bli fint vær sies det. Og for de aller fleste betyr det sol. Da blir det mer skileik, flere bilder og mye moro. Jippikayei m...f...s

Værmelding

Den kjente statsmeteorologen Håkon Melhus melder hos aftenposten.no om temperatur ned mot 35 kuldegrader "i indre strøk". Startet dagen med en skitur før frokost. Til og med hunden ville tilbake og inn etter fem minutter. Det ble en kort skitur. Jeg er kanskje i indre strøk?

lørdag, mars 15, 2008

Fantastisk konklusjon!

Hvorfor blir det kø? Dagbladet.no har funnet svaret, og her er konklusjonen:
"Som regel er det verken ulykker, veiarbeid eller flaskehalser. Det er rett og slett for mye trafikk som fører til kø." - som det står i artikkelen. Dette kunne jeg jo aldri gjettet. At det blir kø fordi trafikken er for stor? Nei, det kom som en overraskelse.....

torsdag, mars 13, 2008

Laks er godt


Ta en passe mengde laksefilet, gjerne 500 gram. En snau desiliter innkjøpte brødsmuler(evt knus knekkebrød), en halv finhakket rødløk, en dæsj sennep, to dæsjer pepperrot, en spiseskje rosmarin, en halv dæsj salt og en halv dæsj pepper. Deretter passe med olje. Kjør en kort tur i kjøkkenmaskinen og form dine egne burgere før de steikes og serveres. Noen fortrekker burgerbrød, jeg foretrekker poteter. Bon Appétit.

tirsdag, mars 11, 2008

Dagens sitat

Er fra tidligere utdanningsminister Gudmund Hernes: “Make Norway a better place - leave the country".

mandag, mars 10, 2008

"Get up before You fucking die!"


Førstehjelp i New York er litt annerledes enn i Oslo. Hva gjør du om noen faller om og du ikke vet hva som skjer? Og hva slags førstehjelp skal du gi? Holder det å stå over personen og rope? Skaff deg et førstehjelpskurs. Det er mange steder som kan gi hjelp. Norsk Luftambulanse, Røde Kors og Norsk Folkehjelp er noen. Bildet er tilfeldig velvalgt og er kun ment som en illustrasjon. Forsøksvis morsom.

Blogged with Flock

tirsdag, mars 04, 2008

Overhengende fare?

Den fallerte og stadig mindre populære avisen dagbladet forteller i et rikt illustrert oppslag på nett at jorda er i livsfare. Et gammaglimt kan utslette alt liv på denne planeten. "Og glimtet kan skje i morgen, sier astronomene. Da har vi lite å stille opp med.".....litt lenger ned i artikkelen står det "Heldigvis, forteller Tuthill, så er det ikke sikkert at WR104 vil drepe oss i morgen eller om tusener av år. Fortsatt er det usikkerhet knyttet til om det vil bli utløst en så konsentrert stråle gammastråling som kreves for å utrydde oss, og Tuthill sier det er to forskjellige ytterpunkter for hva som kan skje."

Blogged with Flock

mandag, mars 03, 2008


Jeg har funnet fram noen gamle bilder som jeg laget et "soundslide"-show av, uten sound..... klikk og se på bilder. Skriv kommentar.