tirsdag, april 29, 2008

Orrleik




Myggen har kommet, og den er SINNSYKT stor og aggressiv i år. Det merket jeg på årets orhaneleik i de Enebakkske skoger natt til i dag. Etter en kort natt med myggkamp så hånda mi ut som om jeg hadde sovet med knivblad i hånda. Men det var blod fra død mygg. Mange. Men orrhanen spillte villig opp, og dere som har passord kan se flere bilder her. Det var et fantastisk skue. Ved ankomst til den hemmelige myra var gapahuken vi skulle låne dessverre opptatt, noe som senere viste seg å være heldigvis. Det ble moro, og egg og bacon og stekt poteter til morgenkaffen løftet det hele til en over all forventning naturopplevelse. Mine tanker går til dem som aldri opplever dette.

Blogged with the Flock Browser

mandag, april 28, 2008

Fightershow


Oppvisningen i Valhall i helgen var et spektakulært skue. Det så ut til at deltakerne hadde trent på oppvisningen, og dermed var det flyt og fart i showet. Jeg håper denne fighterweekenden blir en årlig tradisjon, dette var moro.

lørdag, april 26, 2008

Årets kampsporthappening


Tidenes største norske kampsporthappening foregår i helgen i Valhall idrettsarena i Oslo. De beste utøverne, trenere og foredragsholdere samlet for å fremme og utveksle ideer og trene på tvers av kampgrener. Dette vil trolig være med å motivere til fremgang på mange fronter innen norsk kampsportmiljø. Det er trening i kick extreme, explosive takedowns, sirkelforsvar, dynamiske bevegelser og spark, bakkekontroll, stress og adrenalinmestring med blant annet følgene topptrenere: Mette Solli, Eri Kusano, Torbjørn Arntsen, Thomas Hansvoll, Nils Ole Halen Mouliko, Såzen Kusano og Michael Jørgensen. Masse spennende å lære for de som velger å bruke denne regntunge helgen i Valhall i Oslo. Et godt valg.

onsdag, april 23, 2008

Den almenne rettsoppfatning.....

Flekkefjordlegen Knut Sand Bakken gjorde politiets jobb og la en innbruddstyv i bakken. Tyven hadde brutt seg inn på hans legekontor, og var i ferd med et omfattende tyveri. Tyven ble lagt i bakken, politiet ble kontaktet, og i politivaktsamkjøringens moderne tid(for et bedre og mer effektivt politi, må vite...) tok det kun(?) 40-50 minutter før ordensmakten greide å infinne seg. For ordens skyld; det er vistnok politistasjon på stedet, men den var stengt(hallo??). Politiet valgte så å etterforske legen for legemsfornærmelse, og ila ham 10000 kr i bot. Jeg mener, i likhet med Avisen Agder, at dette er en katastrofe. Jeg er jammen glad jeg bor i Oslo, hvor politiet er tilgjengelig om saken er alvorlig nok. Et tips om du ringer og det haster; Si at du så tyven og våpen(og snakk litt snøvlete/slurvete), og når du så konfronteres med ordet "våpen" kan du forklare at det var KÅPEN.....og at du var redd og kanskje ikke snakket tydelig...

Blogged with the Flock Browser

mandag, april 21, 2008

Aftenposten kvalitetsikrer foto


Det er brann i et hotell på Norefjell, og aftenposten.no bringer et såkalt bilde på sine nettsider. Det er vondt å se at den fraflyttede tanta fra Akersgata velger å bryte ethvert krav til kvalitet på bilder i sin illustrasjonshunger til denne saken. Avisen, som besitter noen av landets fremste pressefotografer, velger altså å bruke et bilde som er så dårlig at det ikke går an å se hva som er avbildet. Jeg har registrert at det ikke lenger stilles krav til fotografi på samme måte som tidligere. Nå holder det derimot at en tilfeldig forbipasserende med sin mobiltelefon og innebygget kamera(det kalles det...), har sett i den retningen noe skjer, kvalifiserer det til oppslag i enhver nettavis. Norsk nyhetsfoto har falt under enhver kritikk, og ord som komposisjon og kvalitet har lidd en mobilrevolusjonistisk stille død. Alle med mobiltelefon og et innebygget undermåls kamer, og som i tillegg er totalt blottet for fotografisk nyhetsmessig blikk, kvalifiserer nå for tiden til nyhetsfotograf i nettnyheter. Jeg vil her presisere et ord: Dessverre!

Blogged with the Flock Browser

tirsdag, april 15, 2008

Spesiell dag.....



Rimelig spesiell å være i Oslo sentrum i dag, og oppleve hakekorsflagget vaiende over Stortinget, og "tyske soldater" spradende rundt på Karl Johans.  Det var ingen overraskelse og oppleve det i dag. Det var inspilling av den norske storfilmen "Max Manus", om krigshelten og nervebunten Max Manus (Maximo Guillermo Manus) gjøren og laden under krigen. Filmen beskriver eventyreren Max som går inn i krigen som 25, og ut av krigen som en merket 30-åring. Hovedrollene besettes av  Aksel Henie som Max, Knut Joner som Gunnar Sønsteby. Aksel tror jeg vil fungere meget bra som Max Manus. Det skal bli spennede og se det ferdige resultat.

Blogged with the Flock Browser

mandag, april 14, 2008

Operaen endelig åpnet

Den nye Operaen ble offisielt åpnet på lørdag, til stor festivitas, spesiallaget åpningsshow, direktesendt TV, storslått fyrverkeri og svært enkel bevertning. I rekken av gratulanter står undertegnede, som også var hjertelig tilstede på denne storslåtte og overdådige festaften. Når man bruker ord som "alle" var der, er det ganske sant, men ikke helt. Det var omtrent 1700 gjester, og svært mange kjente. Kongehuset var godt representert med Kong Harald, Dronning Sonja, Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit. Fra utlandet var Dronning Margrethe og Kronprinsesse Victoria. Tysklands forbundskansler Angela Merkel valgte også å tilbringe kvelden sammen med statsminister Jens Stoltenberg i Operaen. Det er et flott bygg som eventuelle besøkende til Oslo bør se nærmere på. Dette bildet forteller imidlertid ikke sannheten slik jeg opplevde det, men slik jeg ønsker jeg opplevde det....

fredag, april 11, 2008

Jobbsøknad


Har du en kjedelig og stillesittende jobb? Her har jeg et tips til en stilling som medfører noe reisevirksomhet. Du må være villig til å reise på lengre turer, langt fra familie og eventuelle venner. Det er viktig å være presis ved avgang da det ikke er mulig å reise etter. Det vil ikke være servering på selve reisen, men utsikten vil være rimelig god. Det skal også være mulig å sove dårlig i starten, samtidig som risikoen vil være større enn andre jobbreiser. Det er 2% sjanse for aldri å komme tilbake. Billettprisen vil være bortimot en milliard kroner per person, men det kommer an på antall reisende ..... God tur, og lykke til. Bildet er fra nasa, hvor det er mulig å abonnere på kule bilder.

tirsdag, april 08, 2008

Portrett

Portrettbilde av Tommy Gomez, lead vocal(som det heter), i sjokkrockbandet The Killing Cure. Bildet er hentet fra en, av flere, fotoserier av bandet. Gutta er i disse dager ute med en glitrende EP som er å få tak i på labelen Fury76. Her er det litt leiting som skal til, så finner du fram og kan handle. Løkke t.

mandag, april 07, 2008

Dagens

"Ingenting er mer irriterende enn folk som bare fortsetter å snakke når du avbryter" - ukjent opphavsmann, men jeg fant sitatet hos Tylden.

Blogged with the Flock Browser

søndag, april 06, 2008

Demoteam, for den som vil

WTF(World Takwondo Federation) skal opprette et demoteam som skal reise verden rundt å instruere og holde show. Teamet skal brukes aktivt i promoteringen av Taekwondo. Søknadsfristen går ut 15. april. Som det står i punkt 3, 태권도 평화 봉사단 프로그램 적극 참여자, deltakere "...må kunne reise og bo utenlands i kortere eller lengre perioder". Her er alle detaljer:

WTF 태권도 시범단

본 연맹의 태권도 시범단은 각 국가협회 요청과 연맹이 승인한 세계대회 및 각종 행사에 연맹 시범단을 파견하여 태권도의 발전을 도모하고, 회원국 간의 원활한 교류 활동을 통해 인재개발 및 태권도 홍보・지원을 하고자 합니다.

□ 활동개요
○ 규 모 : 50명 내외
○ 활동지역 : 188개국 WTF 회원국 中 시범단 파견 요청 국가
○ 활동내용 :
- 회원협회 국가 시범 요청에 따른 시범단 교류 및 기술 전수
- 현재 태권도 시범단 모집 및 합동 공연 추진
- 주 1회 태권도교육, 태권도 문화 및 정신 교육

□ 응시자격
가. 만 19세 이상자
나. 국기원 3단증 이상 소지자
다. 해외여행에 결격 사유가 없는 자
라. 태권도 평화 봉사단 프로그램 적극 참여자

□ 응시원서 교부 및 접수
가. 기 간 : 2008. 3. 26 ~ 4. 15. (마감)
나. 접 수 처 : 세계태권도연맹
다. 접수방법 :
1) WTF 홈페이지(www.wtf.org) 원서 다운로드 후 우편 접수
2) 수신 : WTF 태권도시범담(WTF Demonstration Team) 담당자 홍현숙
(주소: 서울시 강남구 삼성동 113 조양빌딩 4층, 우135-090
Tel : 566-2505, Fax : 553-4728)

□ 전형방법
가. 참가자격
1) 대학생의 경우 지도교수 추천자
2) 일반인의 경우 WTF 회원국 협회장 추천자
나. 필수종목
1) 기초체력
2) 기본동작
3) 품새
4) 외국어 (영어 및 특정 지역 언어구사 가능자 우선)
다. 선택종목 : 개인 특기종목 및 기타 자유종목
라. 합격자는 추후 개별 통지함

□ 제출서류
가. 지원서 : 1부 (지원 분야 정확히 명시)
나. 사 진 : 1매
다. 이력서, 자기소개서 및 경력증명서 각 1부
라. 최종학교 재학증명서 및 졸업증명서 1부

□ 선발일정 및 합격자 발표
가. 면점 및 실기 : 4. 26(토), 10:00 ~
나. 장 소 : 한국체육대학교 태권도장(예정)
다. 합격자 발표 : 4. 30(수), WTF 웹사이트에 공지
라. 창단예정일자: 5. 15(목)

□ 특전
가. 저개발 국가 회원국 지도자 파견 주선
나. WTF Demonstration Team 증서
다. 인턴십(학점제) 추진예정

Blogged with the Flock Browser

Middag vettu



Slik jeg ser det er det to måter og lage mat på. Enkelt og godt.....det er faktisk tre. Enkelt og godt og billig. Sjelden henger disse tre sammen i samme måltid. Jeg fortrekker at det er godt. Dette måltidet var både enkelt og godt, og består av noe så sjelden som svinefilletmedaljonger fylt med soltørket tomat, revet ost og løk. Stekes til det er ferdig i nok smør. Jeg hadde i mer smør etter bildet ble tatt. Tro meg. Perfekt kokte poteter og grønnsaker bestående av, i rekkefølgen det ble lagt i fosskokende vann med havsalt; gulerøtter, ett minutt eller to senere slapp blomkålen til, og når folk går til bords(to minutter seinere) puttes brokkoli oppi vannet. Grønnsakene er da så godt som ferdig. Bruk en følepinne, de skal være harde, men passe..... Dagens hjemmelagede saus var en rosépeppersaus. Om det var godt? Ja, jeg synes det.
Det tar ti minutter å lage dette måltidet, bortsett fra potetene som skal kokes ferdig...omtrent så lenge det tar å lese en avis.

lørdag, april 05, 2008

Dagens sitat

Jeg siterer i dag Øyvind Thorsen som igjen kåserer på nitimen. Hvor han blant annet sier: "Vi har post i butikk, post i kiosk, hva med post i kasse?", når han snakker om Posten, postkontorene og Sverige...

Blogged with the Flock Browser

Queenkonsert på NRK

Fredagskvelden på NRK ble i dag toppet med et konsertopptak av den engelske supergruppa Queen i Montreal. Konsertopptaket er fra 1981, og opptaksdatoen var 24. november,  på dagen 10 år før Freddie Mercury døde. Selvsagt var konserten en perle. Men det skal også nevnes at konsertopptaket fra "Live at Wembley" fra 1986 i allefall ikke er noe dårligere som konsert og show. Under Live Aid-konserten året før sto Queen for det som senere er stemt frem av musikerkollegaer som den "beste konsertfremførelsen noensinne".  I det redigerte Montrealopptaket NRK sendte, spilte Queen "We will rock You"(hurtigversjon), "Let me entertain You", "Play the game", "Somebody to love", "Killer Queen", "I´m in love with my car" , "Save me", "Love of my life", "Under pressure", Keep yourself alive", "Crazy little thing called love", "Jailhouse rock", "Bohemian rhapsody"(som et eller annet sted, i en eller annen undersøkelse, helt korrekt er utpekt til "verdens beste låt"), "Tie Your mother down", "Another one bites the dust", "We will rock You" og " We are the champions".

Blogged with the Flock Browser

fredag, april 04, 2008

Dagens sitat:

Pain is temporarly,
pride is permanent. (fra ukjent t-shirt)

Blogged with the Flock Browser

Storpolitikk vettu.....

"- Han sykler i spesielle «tracks», sier sykkelentusiasten Stoltenberg, som selv la ut om sine sykkelturer i Nordmarka i Oslo. - Det ble en del munterhet rundt det, smiler Stoltenberg. Den norske skepsisen til de amerikanske planene for et rakettskjold i Europa ble det derimot ikke tid til." - meldes det i dagens aviser. Nei vet du hva. Klart man ikke snakker om trivialiteter når storfolk møtes. Her diskuteres viktige ting, og store avgjørelser skal tas. Stoltenberg benytter selvsagt anledningen til å fortelle om sine fantastiske turer i idylliske nordmarka fremfor småtteri som rakettskjold, menneskerettigheter og verdens fattigdom, i dype samtaler med verdens mektigste  fyllekjører.

Blogged with the Flock Browser

torsdag, april 03, 2008

Skreimiddag

"Skrei er en vandrende torsk med årlige gytevandringer til Norskekysten og beitevandringer til de sentrale områdene i Barentshavet. Omkring 40% av skreien gyter i Lofoten-området i februar-april, men skreiens gyteområde strekker seg fra Mørekysten til Finnmark. Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida som betyr å vandre." skrives det på Wikipedia.no, og forrige dag var tiden kommet til mitt middagsbord. Tilfeldighetene(?) ville også at det kom besøk fra Volda omtrent ett - 1 - minutt før maten kom på bordet. Det ble derfor ett stykke mindre på meg. Men det var godt. Sjelden har fisk smakt bedre. 

Blogged with the Flock Browser

Våren?

I dag har siste rest av snø forsvunnet fra mitt nærområdet. Kan vi håpe at våren har kommet for å bli? Snømessig er vi nå på samme sted som for to uker siden, men det kom et kraftig snøfall rett etter påske. Siste rest har nå smeltet, men det er fortsatt enkelte steder i skogen hvor snøen ennå ligger ganske dyp. Det er spesielt i skyggefulle områder og "kuldegroper". I følge meteorologen skal det bli tegn til sol i osloområdet i dag.

Blogged with the Flock Browser

tirsdag, april 01, 2008

Pensjonist

Det er med stor glede og med stort patos jeg i dag opplyser at jeg går av med pensjon. Vinnerlykken på travbanen har endelig vist seg fra sin beste side. Jeg har ringt banken og bedt de rydde plass på kontoen. Det er således på tide å avslutte min yrkesaktive karriere og bli tippemillionær på heltid. Samtidig vil denne bloggen avsluttes med et brak. For de av Dere som eventuellt er innom her, skriv gjerne en avslutningshilsen.

Update: Mitt forsøk på en 1. aprilspøk er herved avsluttet. Hadde dette vært virkelig hadde ingen hørt om det....og jeg ville vært gjeldfri.

Blogged with the Flock Browser