lørdag, mai 24, 2008

Hurtigmat

I dag, som det regner fra gråsprengt himmel, og det er iskaldt her, fallt valget av lunch på et produkt fra hurtigmatkjeden Fjordland. Det var helt greit, men det er faktisk bedre å lage grøten sjøl. Hurtigmat fra Fjordland er imidlertid langt å foretrekke fremfor enhver Macdonaldsrett. Men for turfolk er det noe annet. Der er det Real Turmat som gjelder. Lettvint og overraskende godt. Min favoritt i det siste har vært kylling i karri, og lapskaus. Dette er genialt for folk på tur, og anbefales.

torsdag, mai 22, 2008

I dag kom den....


I dag fikk jeg beskjeden jeg har vært redd for i mange år. En av mine få venner har fått seg en drøy times baksetetur i F-16. Og som jeg alltid har sagt: "har du ikke bilde, har det ikke skjedd...." I dag kom bildet via mms. Jeg gråter. Det er noen som har like morsom jobb som meg. Om GIL leser dette og vil være så grei og ta grep, skal jeg ta bilder du aldri før har sett.Og akkurat nå skal jeg på Indiana Jones-premiere.

mandag, mai 19, 2008

Nye fotoblogger

Jeg vil benytte anledningen til å bedrive egenreklame. I den anledning vil jeg tipse om en ganske flink fyr som tar bilder av barn og brudepar. Dette er to nettsteder som kommer til å bli oppdatert fortløpende, men ikke like raskt som denne bloggen. Det kommer av den enkle ting at bilder må graves ut av arkivet og deretter legges ut. Men om du kjenner noen som skal ha barnebilder eller gifter seg er det muligheter for å få tatt bilder.

Svak økonomi?


Det går kanskje ikke så bra økonomisk for det som tidligere var norges mest kjente ukeblad? Nå har de åpenbart blitt så desperate at de ikke er villig til å betale mer enn 200 kroner for bilder av kjendiser? Vanlig pris for bilder solgt til pressebruk ligger nok nærmere tigangeren i forhold til dette lusetilbudet fra ukebladet. Skal du for eksempel kjøpe et bilde fra All Over Press, bildebyrået som drives av det samme ukebladet, må du ut med rundt 1500 kroner. Derfor er mitt krystallklare råd: Selg bildene til noen som har råd til å betale det bildet ditt er verdt. Og det er åpenbart ikke det bladet som annonserer her...

søndag, mai 18, 2008

Ny telefon



Jeg vasket telefonen min for en stund siden, og den har i etterkant utviklet telefoninnfluensa. Dette er en sykdom som oppstår hos elektroniske dingser, og som er dødelig for blant annet mobiltelefoner. Tiden fra sykdommen inntrer til total kollaps av indre organer i telefoner vil variere, men det er bare en utgang på dette, og forberedelsene er i gang. Leting og vurdering av ny telefon foregår kontinuerlig. For mitt vedkommende står det mellom Nokias N95, og merkelig nok iPhone. Nokiatelefonen er velprøvd av kollegaer, og jeg er godt kjent med Nokia fra før. Nokias telefoner er kjedelig tilpasset den moderne verden vi opplever i skandinavia, med hsdpa, 3G, EDGE, 5mpix kamera, osv....osv...
iPhone derimot er et oppkomme av kule programmer som vil mer enn dekke det daglige behovet for informasjon, e-post, planlegging. Teknisk er iPhone fra amerikanske Apple derimot en katastrofe for moderne brukere. 1,3 mpix kamera? Det var min FØRSTE kameratelefon. Det er ikke brukbart til noe, og mer jeg tenker på det - jo mindre aktuellt blir det å kjøpe iPhone. Men det er et hav av andre muligheter. Vurderingen løper kontinuerlig til min gamle telefon er død.

lørdag, mai 17, 2008

Gratulerer med dagen



Nasjonaldagsfeiringen var en betinget suksess i Oslo. Betinget i den grad at det var tre grader da jeg sto opp, og på vei til Skaugum SNØDDE det! Seinere var jeg foran slottet og opplevde feiringen, kongefamilien og barnetogets defilering foran slottet, i kulde, sludd, regn og vind. Mot slutten av toget, da jeg pakket sammen sakene og forlot slottsplassen, tittet solen fram bak en sky, før den igjen overlot arenaen til regn og sludd. Men ellers var det en fin dag. Det var utrolig mange som valgte å vandre i byens hovedgate denne dagen, på tross av kald vind. Gratulerer med dagen.

mandag, mai 12, 2008

Ærlig, eller også ikke

Bloggerwave skriver om ærlighet: "Med andre ord: Vær ærlig. Dersom du ikke liker produktet, så la en av dine bloggvenner ta oppgaven. ....."
Det kan vel ikke tolkes som noe annet en at om du ikke liker det produktet du skal skrive om, skal du ikke skrive at f. eks: Coca Cola fra dispenser smaker piss, eller at Pizza fra Peppes er vondt, men derimot la en som liker dispensercola(og er mentalt syk...) skrive positivt om det samtidig som vedkommende slafser i seg en fet Peppes. Joda, ærlig skal man være, så lenge det går rette veien....

Blogged with the Flock Browser

søndag, mai 11, 2008

Mimrekake

Rullekake til 40 personer:
40 egg
1,2 kg sukker
1 kg hvetemel
10 ts bakepulver
30–40 ss syltetøy (fortrinnsvis bringebær, men blåbær er også bra)
Endel sukker til rulling

Fremgangsmåten er som følger: Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt inn mel og bakepulver. Deretter har du bakepapir på et stort stekebrett og smører godt med formfett, olje eller smør. Fordel røren jevnt utover med en stor stekespade, og stek i kjempeovn ved 220°C i 8–10 minutter. Deretter legger du et stort og rent kjøkkenhåndkle på benken og strør sukker utover. Flytt deigen fra stekebrettet slik at den blir liggende med bakepapiret opp. Dra papiret forsiktig av. Fordel syltetøy utover hele flaten, rull sammen til en sylinder med håndkleet rundt. La kaken hvile til den er kald. Og vips, du har et stoooor rullekake. Lykke til.
Edit: Denne kaken kan du bruke som eneste næringskilde over et par tre uker, i tillegg til melk som drikke. Om du er voksen og leser dette går kaffe like bra. Kaken på bildet er tilpasset fire personer.

Blogged with the Flock Browser

lørdag, mai 03, 2008

Muffins fra Toro...


Til kaffen i dag testet jeg denne sjokolademuffinspakken fra TORO, og siden dette skrives FØR muffinsen er ferdig er det allerede noe å sette fingeren på. Det står nemlig på pakken at det skal bli 16-18 muffinsformer, eller 8-10 store muffinsformer. Jeg valgte varianten med 8-10 store muffinsformer, men slik så ikke verden ut etter at formene var fylt trekvart opp. Da var det seks muffinsformer og ikke mer røre. Det er altså FOR LITE I PAKKEN! Mental nedtur....deror bør smaken være desto bedre for at jeg skal kjøpe dette produktet igjen.

Who are You?



Hvem er disse som logger seg på ute i verden? Det hadde vært moro å hvite litt hvor dere er, og evt hvme dere er. Det er ikke engang sikkert dere snakker eller leser norsk, så derfor: Who are You guys out there? Checking into this blog? Please pick a letter, and tell me....

torsdag, mai 01, 2008

Badesesongen er innledet



Vel...tittelen på innlegget her vel ikke akkurat selvforklarende i denne sammenheng. Etter en tur i skogen i dag, med tilhørende besøk uten kaffe hos en nabo oppi gata, oppdaget jeg da jeg skulle gå fra denne naboen og hjem, at min mobiltelefon var borte... Jeg konkluderte raskt med at den måtte ligge hjemme, hvilket den ikke gjorde. Det var omtrent på dette tidspunktet jeg husket at jeg hadde med telefonen ut i skogen. Det ble raskt funnet fram skotøy og rask fremrykning i tilnærmet samme spor som turen en time tidligere hadde gått. Telefonen min ble funnet badende i en liten bekk. Den harket fram ringelyder i neddykket tilstand, og skjermen blinket friskt. Det ble iverksatt livredning og gjennopplivning. Det er foreløpig uklart om telefonen står dette over. Den ligger np til tørk på peisen. Resultatet av redningsforsøket vil avgjøre om jeg går til innkjøp av en ny telefon.