søndag, august 31, 2008

Drobo - løp og kjøp


Nytt og effektivt lagringssystem har kommet på markedet. Skal vi tro Cali Lewis hos Drobo er dette rett og slett genialt. Jeg har ikke testet dette ennå, men er ganske sikker på at dette er noe jeg skal ha på handlelisten ganske snart. Kommer tilbake med rapport om det er så enkelt som det ser ut.

lørdag, august 30, 2008

Fjellet

På fjellet, bare føtter, utsikt, ferdig med grilling av pølser, roen senker seg, sola er nede og en mygg eller to stikker innom. Det er ganske fint at ikke flere benytter mulighetene i fjellet. Da er det mer plass til oss som koser oss her.

John G. Bernander

Sitat: - Morten og jeg er tette som siamesiske tvillinger, og vi er sammenføyd i lommeboken.

Blogged with the Flock Browser

fredag, august 29, 2008

Bagasjepåbud hos Stena Line

Dagbladet: - Men står det noe sted at det er påbudt med bagasje ombord?

Wettergren, Stena Line: - Nei, det mener jeg folk skjønner av seg selv, uten at vi trenger å flagge det.

Dagbladet: - I dette tilfellet fikk en barnefamilie lov å reise uten bagasje?

Wettergren, Stena Line: - En barnefamilie uten bagasje? Det hørtes merkelig ut. Men en barnefamilie er jo noe annet enn en singel mann, sier Wettergreen.

Hos Stena Line er det altså PÅBUDT med bagasje om du skal ut å reise. Og en barnefamilie UTEN BAGASJE fikk lov å reise, men en farget mann UTEN bagasje fikk ikke reise. Derimot en farget mann UTEN bagasje kan jo ikke reise med Stena Line, det skjønner vi jo... Tenk det, uten bagasje da gitt. Jeg har ikke funnet noe sted hos Stena Line, hvor det fremkommer krav om klesskift, barbersaker, tannbørste eller annet, for å reise. Det står heller ikke noe om hudfarge. Det er kanskje også noe man må finne ut av på annet vis?

Blogged with the Flock Browser

torsdag, august 28, 2008

Sitat

Alle har hørt at "om et tre faller i skogen, og ingen hører det. Har det da skjedd?"

"Om en mann snakker i skogen, og ingen kvinne hører det. Tar han da likevel feil?
Sir Ken Robinson

Blogged with the Flock Browser

onsdag, august 27, 2008

Sitat

"Det er jo merkelig, vi nøler ikke med å ta opp lån på 150 000 kroner til nytt bad, men når det gjelder å pusse opp i vårt eget hode, stritter vi imot"
Lisa Wade, konsulent

Blogged with the Flock Browser

Sitat:

"Posten skal ikke gå med overskudd, Posten skal gå med posten"
i følge Øyvind Thorsen.

Blogged with the Flock Browser

mandag, august 25, 2008

Svart på hvitt


Nettavisen ITAVISEN.NO melder i dag, i et illustrert oppslag, at Microsoft "Ikke er kule nok...". Et bilde, eventuelt en skjermdump, ledsager artikkelen, og bildeteksten lyder "Her står det svart på hvitt: Microsoft er ikke kule nok for Mac-brukere... (Ill.: Microsoft)"....og bildet viser en tekst i hvitt på svart bakgrunn. Altså HVITT på SVART. Helt motsatt! Hallo?

Fotballsitat

Fotballaget VIF(også kjent som Vålerenga) møtte i dag et lag som kalles SIF(...sportsklubben idrettsforening eller noe...?). Kommentatoren sier etter straffeskudd tatt av André Bergdølmo, hvor ballen gikk i mål.
Nils Johan Semb: "Umulig å ta!"

Umulig? Straffeskuddet gikk midt i mål! Hadde målmannen stått i ro i stedet for å kaste seg unna hadde ballen truffet han i ansiktet. Med andre ord; slett ikke umulig....

Blogged with the Flock Browser


edit 10 min senere: Semb har trukket sitatet og sier at det var "selvsagt ikke utagbart..."
Bra mann

Godt svar

Hentet fra bilforum:
Spørsmål: Hei! Jeg har problemer med nykking når jeg kjører feks. i kø kjøring.
Svar: Det er store avgasskrav til bilene nå for tida og en følge av dette er at enkelte bilmerker nykker litt ved køkjøring eller ved lav hastighet.

Jaha, så bilen går ujevnt og nøkker fordi kravene til utslipp er store....nå for tiden? Hvordan var det før i tiden?

Blogged with the Flock Browser

søndag, august 24, 2008

Skuespillerprestasjoner

Jeg lurer på en ting. Hvorfor kalles fotball for idrett? Det burde hete skuespill. I denne såkalte sporten faller nemlig skuespillerne omkull om det kommer en motspiller i nærheten. Og idiotien toppes av presumptivt intelligente TV- og radiokommentatorer, som selv etter reprise i sakte film, roper på frispark og straffe. Hvor sinnsykt meningsløst kan det bli! I skrivende stund ser jeg på skuespillet på Brann Stadioen, hvor to RBK-deltakere har falt omkull av vindpresset da en motspiller løp forbi. Første mann falt da en konkurent var borti armen og nærmest strøk han med hårene......, neste fall var enda mer spektakulært. Da falt RBK-spilleren etter noe som KUNNE vært stygt. Brannspilleren kom inn i taklingen med knottene først, men BOMMET på ballen, OG MANNEN! Og RBKs mann faller som om han ble sparket rett ned. I sakte film ser vi at det OVERHODET IKKE er kontakt mellom spillerne. Men faller som en sekk gjør han. Tåpelig!
Dessuten: Branns spiller Karadas fikk ufortjent gult kort i sluttminuttene av første omgang. Situasjonen er som følger; Karadas løper til, hopper opp og skal nikke ballen. Samtidig kommer Steffen Iversen bakfra. Han hopper til og skaller i arrmen til Karadas, og Karadas får gult kort! Hvor forbannet idiotisk er det mulig å te seg? Jeg forslår å innføre videodømming, og straffe skuespill med utelukkelse i fem kamper og en månedslønn i bot.
Og ja, jeg ser på fotball innimellom(tilnærmet ufrivillig), og ja, jeg ser skuespillprestasjoner hver JÆ... gang. Lysten til å se fotball blir i allefall ikke større med slike dustete opplevelser. Håndball er mye morsommere. Her er det i det minste folk som tåler et snev av kroppskontakt ute å sutre. Fotball er for pyser.

lørdag, august 23, 2008

Dagens sitat:

"Han vil nok aldri si det høyt, til dét er han for høflig, men at SV er en klamp om foten for en såpass intelligent mann som Støre, ja, dét kan vel ingen være i tvil om."

Tore Skaar, Bærum

Blogged with the Flock Browser

Meningsløsheten


NRK melder i dag at Norge tok sølv i meningsløs idrett. Kringkastingen, som ser på seg selv som norges viktigste sportsredaksjon, påtar seg dermed å rangere idrett i Norge. De har åpenbart fotball som den eneste fornuftige sport, da dette er tilnærmet de eneste grenen som dekkes utenfor OL-sesongen. En idrett hvor deltakerne løper 6-7 kilometer i løpet av 90 minutter(mora mi klarer det...), og får krampe om det blir ekstraomganger. Og hvor skuespillerprestasjoner er avgjørende, og skuespillerne faller om en motspiller løper forbi. ZZZZzzzznork.....

fredag, august 22, 2008

Dagens beste avisforside

Papiravisen VG, som utkommer i Oslo, har i dag en knallforside på sitt sportsbilag. Oppslaget handler om en dopingtatt norsk ol-deltaker, med bilde av vedkommende. Bildet er av en hest. I tillegg mener VGs Truls Dæhli at "det skal bli vrient å skylde på hesten". Det er mildt sagt godt observert og presentert.

Cirkus Merano i Oslo


Cirkus Merano er tilbake i byen. Fullt telt og stormende jubel med et tettpakket program for store og små. Som sirkuselsker anbefaler jeg selvsagt alle å ta turen. Sjekk på Meranos nettside, kjøp bilett og la deg underholde uten tanke på TV. Kjenn lukta av sagmugg og la barna oppleve sirkustradisjonen.

torsdag, august 21, 2008

Wok

Lite fantasi på den som har gitt denne boka navn. Wok kokebok er kjedelig. Hva med wokebok?

tirsdag, august 19, 2008

Ndure i Newsweek

Sprintesset Saidy Ndure, som måtte trekke seg grunnet skade, er avbildet på Newsweekbloggen. Det er fotograf Vincent Laforet som skriver, og bildet er nederst i dette innlegget. Vi du se hva Laforet tok med seg av utstyr for å dekke OL skal du klikke her. Det er ikke lite.

Blogged with the Flock Browser

søndag, august 17, 2008

Utslitt Harding


Instruktørtrening med Mette Solli er inspirerende og artig, og Kim blir alltid sliten. Det gis kred for å ta seg ut. Nå er også sommeren over, og da starter treningen for fullt. Det har vært en relativt rolig sommer uten mudo-trening, men med endel fotturer i li og fjell. Høsten er her. Snart.

Månen forsvant....


I natt forsvant månen i skyggen fra sola. Det ble mørkt, og månen ble svakt rødskinnende. Ganske artig å se. Dette naturfenomenet kommer i stand ved at månen passer i skyggen fra jorda. Måneformørkelsen er synlig fra alle steder på jorda, der månen er over horisonten. Månen hadde i natt rødlig farge, noe som betyr at den delen av jorda som kaster skygge på månen har fint vær. Om det er mye dårlig vær eller skyer blir fargen på månen grå og trist. Det er mye å lære om astronomi.

tirsdag, august 12, 2008

Sånn går no dagan...

I dag valgte vi stranda....mens alle andre valgte kontoret.

søndag, august 10, 2008

Høst er sopp

Vått og varmt i skogen gir fart på soppveksten. Nå er det bare og ta med kurven på tur. Skogen er full av god matsopp.

lørdag, august 09, 2008

Dagbladet: artig

Alt er ikke negativt med Dagbladet. De har en faktasak, som inneholder endel artige tallfakta. Jeg håper det er korrekt, jeg har ikke sjekket. Klikk HER og les. Og lær.

Sitat: Utendørsidrett

Sykkelkjempen Kurt Asle Arvesen er en fornuftig mann. Han fikk spørsmål av NRK i dag tidlig, om hva han synes om "de vanskelige forholdene, varmen, luftfuktigheten.....osv" før start på dagens sykkeløvelse. Kurt svarte, uten klaging, som ekte idrettsmenn: "Dette er utendørsidrett, da må vi takle forholdene"

fredag, august 08, 2008

kaktuskongen

Fint for folk som har lett for å glemme at planter må ha vann. Disse klarer seg en god stund, og er ganske fine.

onsdag, august 06, 2008

WTF?

Elektrisk grilltenner? Hva søren er det?

mandag, august 04, 2008

Mac vs WindowsPC

Macen bruker jeg til jobb.
Windows-PCn brukes til å få tiden til å gå....

Et utsagn mange ler av, men for meg er det faktisk sant. Jeg bruker en gammel sliten powerbook, om bare virker og virker. I tillegg har jeg en Windows-PC, som heller ikke er av nyeste modell. Som bare fortsetter å krasje. Begge brukes forsøksvis like mye, men når det er noe jeg MÅ få gjort er det macen jeg må stole på. Windows-PCn krasjer, programmer henger, feil med drivere, omstart, kryptiske feilmeldinger, osv, osv. Jeg blir litt forsiktig sagt lei. Virus er ikke noe tema. Macen virker feilfritt i ukesvis mellom hver omstart. Jeg tar ikke hensyn til hva som er kjappest, billigst, best, mest for pengene, best spec., størst, minst, batterikapasitet.....jo forresten, batterikapasitet! Macen har så dårlig batterikapasitet at jeg lurer på om det i det hele tatt sitter batteri i den. Mine Windows-PC-brukende kollegaer har batterikapasitet i timesvis, macen holder et øyeblikk. Knapt nok. for meg er det ikke tivl. Min neste maskin blir også en mac. Det finnes faktisk noen som har feilfrie PCer, sier de...og de jobber som utviklere, it-konsulenter, programmerere, whatever. Jeg jobber ikke med data, men med datamaskiner. Og jeg er opptatt av ting som virker. Mac virker. Derfor er min jobb-pc en mac. Selv om nesten alt er bedre med Mac, er det problemer. iCal er sykt treg, tilnærmet ubrukelig. Om noen i Apple Norge leser dette ønsker jeg meg en MacBookPro, en Mac Pro og en iPhone 3G.

Er Anita Valen dum?

Anita Valen, en av norges beste syklister, trener med LEKEPISTOL fordi mannen hennes er redd for blottere og onanister. Som en annen blogger påpeker; da sykler hun for sakte. Men for å ta det alvorlig, alle våpen er våpen. "Det er selvfølgelig ingen ekte pistol hun har med seg, men en alarmpistol. Det gjør oss mye tryggere, for vi betyr alt for hverandre" sier mannen hennes, Gerrit de Vries. Er mannen dum? Velger han å sende et våpen med kona si må det i allefall være ekte, og ladd, og ikke minst, hun må være klar til å bruke det, og ha tenkt gjennom om det er verdt å skade/drepe andre mennesker for å føle seg trygg på trening. En eventuell overfallsmann, som plustelig står overfor en bevæpnet motstander(med lekevåpen!!) vil føle seg truet, og kanskje trekke et eget våpen og skyte og skade eller drepe. Selvforsvaret til Monica Valen vil i så fall være å avfyre løskrutt. Ja det er jammen effektivt når svaret kommer i form av bly. Jeg er i sjokk over hvor dumme Valen/de Vries oppfører seg i denne saken.

Blogged with the Flock Browser

lørdag, august 02, 2008

tomtomtest

Mobilgpssystemet til den Nederlandske produsenten tomtom er uovertruffen som hjelp til å finne veien dit du til, når du vil. Enkelt og svært brukervennlig menysystem. Tar liten plass, er lett å montere, og kan fungere som fastmontert håndfri etter gjeldende regler. Og ikke minst; den er utstyrt med fjernkontroll!