lørdag, november 29, 2008

Oro Jaska Beana

Norsk seier i Melodi Grand Prix jr, og radiohitbandet The Black Sheeps vant med Oro Jaska Beana, som jeg ikke aner hva betyr.

Shine - while You wait


Det er fortsatt ventetid på plata til The Killing Cure, og etter å ha hørt den nyeste låta de la ut på sin space gleder jeg meg. Bandet har levert et par sykt bra konserter, og selv om jeg ennå ikke har hørt EPn de har laget(hallo?) er dette et "band for the future". Det som gjelder nå er å FÅ UT DEN JÆ... PLATA! Verden venter.

Ulv, ulv


Under opprydding i arkivet kom jeg over dette bildet som jeg nesten hadde glemt. Bildet er tatt en plass i Norge(vil ikke si hvor på grunn av fare for skyting av ulven), og viser en ekte vill og kul ulv med Ray-Ban solbriller. Denne ulven var ganske rolig i møte med en fotograf, og den var tydelig vant med fotografering. Det er ikke ofte jeg møter villdyr med denne attituden. Ganske imponerende med tanke på at ulv er som fattigdom, Det vil vi ikke ha. Og med "vi" i denne sammenheng, er jeg ikke inkludert. Jeg vil ha masse ulv.

Morsomt med Dagbladet

Gratuelerer så mye til Dagbladet, som har vært med Kronprinsen på tur til Tyrkia, og fått eksklusivt intervju. Avisen melde at "Dagbladet fikk som eneste norske avis være med kronprinsen rundt til Istanbuls største severdigheter, landemerkene Hagia Sofia og Den blå moské.", men det korrekte skal vel være at Dagbladet, som for første gang var med på noe som helst kongelig, som eneste norske media valgte å prioritere denne turen? Aftenposten, Her og Nå, NTB, Scanpix, Stella Pictures, UKPress, og andre, pleier å være med på alle kongelige turer. Og sjelden, eller aldri har Dagbladet glimret med sin tilstedeværelse. Alle medier fikk være med, men ingen andre enn Dagbladet valgte å bli med. Da er det feil å skrive at Dagbladet var de eneste som FIKK være med. De er de eneste som var med.

fredag, november 28, 2008

Paris Hilton

Kveldens høydepunkt var i dag Senkveld på TV2. Thomas og Harald intervjuet Paris Hilton, og hun er vannmann. Gjett hvem andre som er det?

Gullkort er for amatører

Det jobbes i dag

Helikopter er genialt som transportmiddel over middel distanse, som 200-400 kilometer med tidspress. Det er også mulig å sende bilder fra helikopteret via mobiltelefon og pocketPC. Bil er ikke alltid praktisk, og fly går det ikke over alt. Da er helikopter et bra alternativ. Spesielt med tanke på tidsbruk og effektivitet. I dag var det solskinn fra skyfri himmel. Men det er trangt i helikopteret, og det kan være kaldt. Spesielt når vi flyr uten dør, med vind av storm styrke inn i cocpit. Det er i allefall kaldt å sitte bak. Norges største helikopteroperatør holder til på Kjeller, rett utenfor Oslo. Det er ganske praktisk.

Lenge siden

Det er nesten en uke siden siste blogpost, og det er for lenge. Derfor må det taes grep. Jeg jobber med et nytt galleriopplegg som jeg utvikler og tester. Det er photoshelter, en amerikansk fototjeneste, hvor også bildene kan selges direkte til kunde. Det er dette som er i en testfase. Her er noen bilder fra et av galleriene. Og her kan du se flere bilder.

fredag, november 21, 2008

Veien videre

Veien går videre, og Tyskland står for døren. Color Fantasy er en av hovedfartsårene ut av Norge for de som trenger tips til reisevei. Det er dyrt, harry og god mat. I konferanseavdelingen er det gratis kaffe, kaker, god plass og utsikt, for den som får plass her. Mye reising og lange dager. Dessuten skinner sola fra skyfri himmel - sort of...., joda, det er et slit å være fotograf, men det er tross alt bedre enn å jobbe. Det skulle ikke forundre meg om jula kom som kjerringa mot strømmen i år som i alle år, som det heter i ordtaket....

torsdag, november 20, 2008

Er noen overrasket over dagens gladmelding fra Statsministerens kontor, som omtales i VG, Dagbladet, Nettavisen og Aftenposten? At Norge skulle velge amerikansk fly er ikke akkurat noe sjokk for Dere som følger litt med. Men det var faktisk noen som i fullt alvor trodde JAS-Gripen hadde en sjanse. Det kalles spill for galleriet. Nok et veddemål er vunnet.

onsdag, november 19, 2008

søndag, november 16, 2008

Nuvel, sånn går no dagan...


Vinteren startet offisielt på Beitostølen denne helgen, og jeg var hjertelig tilstede. Langrennseliten og skiskytterne var tilstede og startet vintersesongen med Beitosprinten og den årlige pressekonferansen, som i år skapte blest om skijentene. De kjørte reprise på sitt humorinnslag, og jammen var det noen som greide å hisse seg opp denne gangen også. "Tove Smaadahl i Krisesentersekretariatet bryr seg ikke om at hun blir omtalt som humørløs" melder Dagbladet, og presiserer at Marit Bjørgen hadde sponsormerke på puppene. Dette bildet er immidlertid av skifantomet Therese Johaug, som kommer til å ha en kanonsesong denne vinteren. Vent og se.

torsdag, november 13, 2008

God morgen

Her kommer vintern. Her kommer den kalde fine tida. Her kommer vintern. Endelig fred og få, for å sitere en legendarisk sang. Og det er sagt så sant som det er, for å bruke et fast språklig uttrykk....

tirsdag, november 11, 2008

sitater....

Spørsmål: -Vet du hvor mange som jobber i NRK? Omtrent halvparten, svarer jeg. Kollega bryter inn: -Dobbelt så mange som i vegvesenet altså....

søndag, november 09, 2008

Cupfineledag og fest!


I dag ver det cupfinale, og omsider kom regnet. Ganske fint i starten av kampen, men uti andre omgang var det tid for øsende regn og da var valget enkelt. Sitt under tak. Vålerenga vant 4-1 over Stabæk, som faktisk virket lite engasjert i kampen. Stabæk har tatt seriegull og virket fornøyd med det. Og da blir det ikke seier mot sultne Vålerenga. Fire mot ett mål kalles overlegen seier.

lørdag, november 08, 2008

Photoshelter vs.......nothing

En kort stund har jeg sett på forskjellige alternativer for lagring av bilder. Etter litt fram og tilbake har jeg landet på photoshelter som mitt alternativ. Jeg har med andre ord kjøpt plass hos Photoshelter, og skal etterhvert lagre masse bilder her. Trygt og godt. Photoshelter virker rimelig solid, mange andre kjente fotografer bruker det. Og det er plass til mange bilder. Dessuten kan jeg lage egne gallerier som kan vises på en egen nettside hos photoshelter, eller bildene kan vises i en annen nettside, for den som har det. Jeg har en nettside basert på Mamut, enn så lenge.

torsdag, november 06, 2008

Kaizers Orchestra?


VG. Hallo? Jeg synes det ligner mer på Bo Kaspers Orkester......

Fantastisk 3D-teknologi

....men jeg er ikke velkommen til å prøve dette. Av den årsak at jeg er macbruker. Vel, jeg bruker mac for å få tingene gjort. I tillegg har jeg også en PC som brukes til spill, og annet som ikke krever snev av stabilitet, og som ikke er virksomhetskritisk. Da får jeg heller vente til dette spiller mot min mac. Til Dere som kan se hvordan Sesams fotorealistisk 3D-utgave av Oslo ser ut; lykke til. Om dette blir omtalt når vi macbrukere kan prøve, gjenstår å se. Da kommer jeg evt tilbake med test om jeg husker det.

onsdag, november 05, 2008

CNN med norsk teknologi

Det norske firmaet Vizrt (mrsmt navn...), som lager grafikkløsninger for TV, hhar virkelig imponert under den amerikanske valgkampen. CNN viste under sendingen 3D hologram av korrespondent Jessica Yellin, som var i et helt annet studio enn Wolf Blitzer. Imponerende teknologi. Det ble brukt 35 kameraer som filmet henne i alle tenkelige vinkler, og så ble dette synkronisert med studioet og kameraene i New York, og litt teknologi seinere var damen å se i studio i New York. Bergensfirmaet har laget grafikk for alle de store TV-stasjonenene i USA til dette valget. Bortsett fra NBC, i følge VG.

Selveste Kringkastingen

NRK har jeg aldri opplevd som spesielt ydmyke eller høflige, selv om enkelte medarbeidere skiller seg kraftig ut fra den gemene NRK-hopen, og for eksempel venter på tur under intervjusituasjoner. I dette innslaget, som Aftenposten viser på sine nettsider, kommer det rimelig klart fram hvor utrolig selvopptatt NRKs folk kan være. Statsminister Jens Stoltenberg blir lei av NRKs avbrytelser, og irettesetter reporteren for åpent kamera. Folkeskikk er noe NRK burde prøve.

edit 8/11: Flere har opplevd NRK-bøller

United States Obama


Etter å ha fulgt valget i USA i natt, ble spenningen utløst nå, da CNN proklamerte Barack Obama som valgvinner. Obama blir dermed USAs 44. president, og for den det har betydning blir han også den første fargede president i Det Hvite Hus. Krigshelten John McCain har erkjent nederlaget og gratulert Obama med seieren. Den nye presidenten taes i ed 20. Januar, og blir fra det øyeblikk verdens mektigste mann. To mr Barack Obama, if You read this: Congratulation!

tirsdag, november 04, 2008

To sekunders intervju


Det ble et kort intervju med presidentkandidat Obama for VG-nett. Pressefolkene som fulgte Norges kronprinsesse til Ukraina for litt siden, så henne dobbelt så lenge første dag. Hun gikk fra bilen over et fortau og inn på hotellet. Og det var det. Fire sekunder tok seansen. Dobbelt så lenge som VG fikk med Obama.

mandag, november 03, 2008

Skjønner ikke

I serien introverte forståsegpåere har vi i dag professor Eirik Helseth, som sier: - For meg fremstår det som fullstendig meningsløst med en sport hvor det går ut på å slå en person i svime, om det er boksing eller K1. Jeg forstår bare ikke målsettingen med det, sier han til VG Nett. Han melder seg dermed inn i klubben av bedrevitere som ikke skjønner at noen mennesker er skapt for å flytte grense. Hadde alle vært som denne professoren hadde menneskeheten rkabbet rundt og levd i huler ennå. Han skjønner vel heller ikke hvorfor noen kjører for fort, hopper fra fjell, reiser til månen, flyr jagerfly, dykker, hopper på trampoline, tar stor økonomisk risiko, kjører utfor på ski. Og det er helt i orden. Men ikke forby alt som ved første øyekast fortoner seg tåpelig. Da må også vi forby fotball, politikk, TV-debatter, biler, grandiosa og ketchup. Jeg tror ikke dét......