onsdag, desember 31, 2008

22 eller 23?


VG melder i dag at Johan Remen Evensen er 22 og 23 år. Remmen Evensen er likevel skihopper, men klarte på tross av det ikke å kvalifisere til nyttårshopprennet i Garmisch Partenkirchen.

Golf eller golf

"- Jeg tror ikke Norge forstår hvor stort dette er" sier en Diethelm, som er trener i Golf, til Dagbladet. Det er fordi det ikke er stort i det hele tatt. Golf er forøvrig en bra bil, og en totalt uinteressant som sport. Akkurat som fotball. Folk flest bryr seg filla.

mandag, desember 29, 2008

Waschera?



Dagbladet melder om mange skadde politifolk i dagen tumulter utenfor Israels ambassade i Oslo. Aftenposten melder om INGEN skadde politifolk. Hva skal man tro?

Krig og fred og sånn....

Kristenfundamentalistenes utvalgte gudefolk angriper igjen. Israel, terrornasjonen Jostein Gaarder (og jeg tilføyer for egen regning: stadig flere) ikke lenger anerkjenner, i en kronikk i Aftenposten. En glitrende kronikk, rett nok noen år gammel, men enda mer aktuell. Israel, som dreper uskyldige barn. Og skryter av at det god presisjon i angrepene, i følge VG: "Bare i løpet av angrepene tidlig mandag morgen ble seks barn drept. Fra israelsk hold fremheves det likevel at angrepene har blitt utført med god presisjon".

Service lever


Det finnes fortsatt servicebedrifter i dette landet(utrolig men sant), men det blir stadig lenger mellom dem. I dag var jeg i manko på en lite stykke hardware for overspilling av video fra et miniDV-bånd til min mac. Og det er her servicebedriften og fotobutikken Fotovideo kommer inn. En meget behjelpelig herre på stedet var velvilligheten selv, og lot meg bruke et kamera i butikken til overspilling av båndet, slik at jeg raskt kunne komme i gang med redigering. Det ferdige videoklippet ble så levert til en svært fornøyd kunde etter kort tid. Glitrende service!

søndag, desember 28, 2008

Isen er trygg

...eller i allefall trygg nok.

onsdag, desember 24, 2008

Julenissen er i farta

NORAD følger julenissen med alle midler. NORAD (North American Aerospace Defense Command) er også kjent som det nordamerikanske forsvarets kontrollsenter for all aktivitet i amerikansk luftrom, og verdensrommet. Hver jul bruker de all teknologi de har for å følge julenissen på sin reise rundt i verden. Du kan følge nissen på DENNE linken. NORAD bruker også det siste innen NISSEKAM(kort for nissekamera). Det er det siste og kuleste innen kamerateknologi.

Politisk korrekt skal bli

Og fra nå er det ulempe å være "blendahvit" for å jobbe i hjelpeorganisasjoner.

tirsdag, desember 23, 2008

Fine ord....

Politidirektør Killengren er mer politiker enn politi. Hun snakker på VG-nett samme svadaspråk, og bruker intetsigende ord som "utfordring" i stedet for det korrekte ordet "problem", og "tøff" i stedet for "krise". Problemet med denne omdefineringen er at et problem plutselig ikke lenger er et problem. Om noen sikter på deg med pistol, eller truer deg med kniv, har du et problem, og ikke noe annet. Det er overhodet ikke snakk om en utfordring. Politifolk som ikke jobber er ikke noe problem. Men når du blir ranet og politiet ikke kommer, er det absolutt et problem. For deg. Om politiet ikke får gjort jobben sin av mangel på folk eller utstyr er det slett ikke en "utfordring". Det er et problem. Uansett hva Killengren eller andre politikere sier. Om du blir invitert på skitur, og kameraten din sier "førstemann fram", DA har du en utfordring.

mandag, desember 22, 2008

Skydiver

Smågutta skal tidlig opp i lufta disse dagene. Her er en ung herre i full fart med noe frittfall-lignende greier. Han blir kanskje en skygod. Lykke til. For ordens skyld: bildet er litt tilpasset i photoshop.... Bakgrunnen er av ukjent opphav, foreløpig.

søndag, desember 21, 2008

Det går mot sommer

Ja, det er faktisk helt sant. Sola har "snudd" og dagene blir stadig lengre. I dag, for noen minutter siden, var (jepp: var!) det vintersolverv. Og mange sier da at sola har snudd, men det korrekte er at jordas helning og gang rundt sola gjør at akkurat kl 13.04(norsk tid) var det tidspunktet den nordre halvkule var mest skråstilt i forhold til sola. Fra og med kl 13.04 går det altså mot lysere tider. Det betyr ikke at det også går mot varmere tider. Ennå. Først skal vinteren fullføres, til stor glede for de fleste. Jeg er mer enn klar for en kald og fin vinter, med ski og moro.

fredag, desember 19, 2008

Finanskrise - eller hva?

Aldri har vi vært rikere(nesten - Statens pensjonsfond, utland er litt mindre nå. Litt.) De siste årene har oljefondet, som det populært kalles, vokst over alle støvelskaft. Norge som nasjon har aldri hatt mer penger. Aldri før har flere vært i arbeid. Politikere snakker over seg og skryter uhemmet av hvor fint det er å bo i dette rare landet. Penger puttes på bok. Økonomene styrer og nå måles alt i penger og verdi. Og aldri har vi vært fattigere. Skoler forfaller, veier forfaller, forsvaret bygges ned, helsevesent sliter, politiet forvitrer og basseng på mange skoler har stått tomme. Elever har praktisert "tørrsvømming". Nå har den økonomiske krisen slått inn over landet. Renta stuper, det skal brukes penger på vedlikehold av offentlige bygg, veier skal utbedres, politiet har fått 50 millioner ekstra og bassengen skal fylles. Måtte finanskrisen vare lenge.

onsdag, desember 17, 2008

Filmpremiere i dag


Filmen om Max Manus har premiere i dag. Og skal du kun se én film i år eller neste år, er dette filmen du skal velge. "Max Manus" er den beste filmen jeg har sett. Avsindig bra start, med Manus´opplevelser fra vinterkrigen i Finland, som slår inn i gjentagende flashbacks gjennom hele filmen. Det er en spennende og virkelighetstro film. Det er virkelighetstro fordi det faktisk er en virkelighet som har vært, og som mange vil kjenne igjen etter boklesning og artikler. Det virker nesten som dramatikken er tonet ned, selv om det er drivende spennende. Filmen kan kan nesten kalles en dokumentar over noen av Oslogjengens aksjoner, hvor Max Manus spillte en stor rolle. Motstandsmannen, og senere krigshelten, livvakt og handelsmannen Max var med på flere spektakulære sabotasjeaksjoner, blant annet flere i Oslo Havn. To av disse aksjonene er omhandlet i filmen. Blant annet den spektakulære sprengningen av transportskipet "Donau". Filmen har kostet over 50 millioner å lage. Ikke bare mye penger, men med de beste filmfolkene Norge har, blir det bra film. Max Manus spilles av Axel Henie, som tolker rollen glimrende. Med seg i besetningen har han blant annet Nicolai Cleve Broch, Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Knut Joner og Mats Eldøen. Har du en far eller bestefar som husker krigen er billetter til denne filmen en glimrende julegave. Filmen har rikspremiere over hele landet fredag 19. desember. Billettsalget har startet. Still deg i kø, her blir det fulle hus. Denne filmen sovner ingen til! Her kastes ingen terning. Filmen heves over denslags.

Gammelt nytt....

mandag, desember 15, 2008

8,99

Bensinprisen begynner å bli hyggelig. Hurra for krise i økonomien.

lørdag, desember 13, 2008

Dying Mac

Til venstre i bildet er min gamle PowerBook, med en sykt alvorlig feil på skjermen. Skjermbildet er helt uleselig, og fullt av små firkanter i alle farger. Hva er det som har skjedd? Skjermen til høyre er derimot riktig bra, og sitter på min nye(les: brukte....) mac. Det er en billigmaskin som er kjøpt i en mellomperiode mellom en ødelagt og en splitter ny mac. Den nye maskinen var planlagt kjøpt i Januar, men det kjøpet er utsatt til den nye maskinen begynner å svikte....

torsdag, desember 11, 2008

Tyven tyven...

OK. Jan Thomas er der. Men legg merke til mannen foran Jan Thomas, til høyre i bildet. Det er slaven til Scarlett, og legg spesielt merke til hvor elegant han rapper en genser(ja, det er en dyr genser. Kjøpt for egne penger. Jeg snakket med vedkommende etterpå) ut av hendene til personen som står i ytterkant av bildet. Jeg lurer på om denne mannen er med Scarlet for å stjele? Hele videoen kan sees hos VG-nett.. Jeg vil bare minne om en glitrende artikkel skrevet av VG-blogger flyspaner Jan Ovind. Scarlett virket en smule "sliten", mens Michael Caine virket nesten som Jack Nicholson i artikkelen....

Nobelkonsert pressekonferanse

Dagens første store begivenhet er i gang. Som vanlig er det satt av 30 sekunder til registrering og fotografering av artistene. Og vi godtar dette tøvet igjen og igjen. Men det er et triks for å omgå dette. Bare ta bilder. Om arrangøren blir sint? Hva så? Du har bilder....

Må bare legge ut et galleri for å minne om hvor flott det er utendørs, sommer OG vinter. Ikke glem at Norge er ditt nærmeste ferielan, om du ikke bor altfor langt unna. Poenget er egentlig; Ta turen ut og gled deg over det som er der.

onsdag, desember 10, 2008

Fredsprisutdelingen

Førstepremie i fredsarbeid deles ut i dag. Vinneren er finske Martti Ahtisaari. Fredsprisen deles ut på Oslo Rådhus i en større seremoni, direkte kringkastet i statskanalen nå. Hele den samlede rikspresse er hjertelig tilstede. Og det klages på kulda, som kun er -8 grader. Ikke mye å klage over på en dag som dette...

tirsdag, desember 09, 2008

Politikerprat

Har du noen gang hørt politikere snakke om "folk flest"? Og da er det som regel slik at "folk flest" er enig i en eller annen konklusjon. Det er selvsagt like feil som å si at "folk flest" bor i Kina, eller India. Folk flest bor IKKE i Kina, ei heller India. Folk flest bor derimot UTENFOR Kina(og India). Akkurat på samme måte blir det når en politiker sier at "folk flest er enig med meg", mens faktum er at folk flest er IKKE enige. I motsatt fall ville vedkommendes parti hatt mange flere stemmer.....

Dropp hurtigmaten - oftere

Jeg tester knallboken til Ole Jonny Eikefjord "Gourmet for folket", og konkluderer med følgende: Dette er årets julegave for det samme folket. Full av tips til god mat, med nøyaktig forklaring av hvordan maten blir som på de fantastiske bildene. Boken er et funn for enhver hobbygourmetkokk og vil bli savnet om den er borte fra kjøkkenbenken.

Hvor skal dette ende?

I dag fikk vi nok et eksempel på respekt og omtanke for den eldre garde. VG skriver om Borghild(95) som var så heldig å bli tilbudt fast plass på sykehjemmet. På gangen! Famlien synes overraskende nok at det ikke var noe særlig å bo på gangen når du er 95 år....., og ga saklig uttrykk for dette. Da kastet sykehjemmet seg rundt og ordnet gledestrålende plass på et møterom! Utrolig! Hvordan oppegående(?) mennesker i det hele tatt kan forslå denne typen opphold for en senior i det moderne(?) Norge er for meg en gåte. Jeg lurer faktisk på om politikere som legger rammevilkår som resulterer i denne typen omsorgstilbud i det hele tatt er tilregnelige. Er det disse politkerne vi fortjener?

søndag, desember 07, 2008

Canon Image stabilizer...?


Jeg var på turnoppvisning hos Oslo Turnforening i dag. Og det ble endel bilder(som kommer her seinere) og som jeg har merket meg før, er ikke Canons bildestabilisator stort å skryte av. Bildet som ligger til denne saken er riktignok tatt på frihånd, men MED stabilisatoren innkoblet. Bildet er tatt på 1/60-dels sekund, 3200 iso og med 28-300mm(f/4.6), focal length 65mm. Jeg ville ikke klart å lage et så uskarpt bilde om jeg forsøkte, uten stabilisatoren. På dette objektivet har det imidlertid alltid vært dette resultatet, derfor har jeg heller aldri brukt denne funksjonen. Men i dag falt jeg for fristelsen, og her er resultatet. Og det er ikke mildt sagt ikke bra. Det er ikke brukbart til annet enn kunstfoto, og altså ikke noe for meg. Objektivet har vært jevnt i bruk et par år, og har ikke vært inne til service og sjekk ennå, men som det heter; en dag.......

Nytt og nyttig


Min gode gamle powerbook ligger på dødsleiet om dagen. Skjermen(jeg tror det er skjermkortet) lager rare ting på skjermen, helt uten varsel. Da er det ikke lett å jobbe. Dette har pågått en stund, men har blitt stadig mer iltert. Lørdag topet det seg, og til alt hell fant jeg en god backupmaskin på finn.no. Jeg rykket ut i kjent stil, og etter litt testing ble maskinen kjøpt. Nå går tiden med til å hente over ting som trengs fra den gamle til den "nye" maskinen. Min døende maskin er en Powerbook 15", som fra og med i dag er byttet til en Powerbook 17". Ja du leste riktig. Maskinen er ikke ny, den nyeste heter macbook pro, av flere grunner. Den viktigste grunnen er prisen, og den nest viktigste er at det kommer trolig en oppgradering av de bærbare maskinene til Apple i Januar. Planen var å kjøpe nytt da, men med problemene som oppstod på 15-tommeren var det ingen vei utenom øyeblikkelig investering. Maskin må man ha, og PCn i kjellern er ikke noe alternativ for folk som vil ha jobben gjort.

tirsdag, desember 02, 2008

Menn oppfordres til å søke

I en stillingsannonse står det følgende: "For tiden tillates det ikke medfølgende ektefelle eller barn under tjenestegjøring i Kabul. Menn oppfordres til å søke". Dette ser man ikke ofte, så jeg gjentar her det viktigste "Menn oppfordres til å søke". Dette er jo rett og slett fantastisk. Les mer om denne stillingsannonsen på UD sine sider.

mandag, desember 01, 2008

Vinter og vår

Vinteren har meldt ankomst, men kompanjongen Iskaldt lar vist vente på seg. Litt snø i lufta, litt snø på bakken, men ikke kaldt nok riktig ennå. Jeg er redd meteorologen får rett og at det kan komme regn i løpet av uka. Kjedelig, men mulig. La vinteren komme, med sprengkulde, snø, vind, bortoverski, nedoverski, snøhuleovernatting og annen moro.