lørdag, januar 31, 2009

Stoke 4ever

Jeg fikk et glimt av sportsnyhetene på tvNorge nå, og det så ut som Stoke, det legendariske engelske fotballaget, vant igjen. Det var trolig Manchester City som tapte fortjent 1-0. Om jeg tar feil blir dette innlegget fjernet i løpet av kvelden.

torsdag, januar 29, 2009

Sykt, men sant

En fremtrende norsk lege og stortingsrepresentant stanser blødninger med bønn, melder vg og dagbladet i dag. Hallo? Hvorfor sitter han på denne hemmeligheten? Dette vil sikkert flere hatt nytte av. For eksempel legevakt, ambulansesjåfører og akuttmottak. Og ikke minst politifolk i gatene som ofte er først på knivstikking og annen vold. Mange av disse ofrene blør som griser. Da ville det vært fint om politimannen kunne fremsi en bønn, stanset blødningen og reddet livet til knivofferet. Dette er selvfølgelig det reneste tøv. Om politiet forsøkte dette ville det i neste øyeblikk være en sak for rettsmedisinsk institutt, og merkelig nok er denne mannen den neste sjefen der. Olav Gunnar Ballo, som legen og stortingsmannen heter, burde i dette tilfellet sydd igjen munnen munnen. Slikt tøv bør ikke en velutdannet mann som Ballo komme med. Dette hører hjemme på institusjon. Selv tror jeg på julenissen og at siviløkonomer er sendebud fra satan. Og med bønn kan skatt betales. Særlig!

onsdag, januar 28, 2009

Forfatterkrigen



Vel, det har nok ikke blitt en krig riktig ennå, men det virker som mossegutten Ari får endel motbør om dagen. Det er selvsagt helt ufortjent. Ari er en bra mann, og opplever i disse tider kraftig vind i skjegget. Heldigvis for han er skjegget fullt av postkasser, og Ari kan dermed raskt sende sterke svar på angrepene. Som i dagens Dagbladet, også omtalt i VG og bt.no. Siste mann ut i kampen mot Ari er forfatterkjempen Erlend Loe, som på sin blog skriver "Men Aris opptreden på Skavlans svenske talk show sist fredag er noe av det pinligste jeg har sett på tv på veldig lenge." Jeg er tilbøyelig til å være enig i at svorsken til Ari var litt stusselig(stryk gjerne "litt"). Men selve opptrinnet var morsomt. Det beste er at denne "krigen" kjempes i spaltene, og almuen kan dermed følge med på et spennende og språklig fornyende ordskifte. Følg med. Det kommer forhåpentlig mer.

Edit kl 14.45:
Joda. Det kom mer. Dagbladet.no og VG.no har klokelig valgt å løfte dagens viktigste sak fram til forsiden på de respektive nettsteder. Til Aris kommentar om at Erlend Loe er et furubord er det en ting å si. Furubord er solide, men er så sykt ut at det går nesten ikke an. Furubord er tidløst sier mange. Mulig det. Men tidløst betyr egentlig: aldri moderne, aldri spennende, aldri inn. Spørsmålet er egentlig om Ari mener Erlend(jada, vi er over på fornavn nå...) er kjedelig og umoderne.

mandag, januar 26, 2009

Skiføret er perfekt

Etter en glitrende skøytevinter har endelig snøen lagt seg og skiene er funnet fram. Dagen starter friskt med skitur i marka. Det har vært snøkaos i storbyen noen dager, men det er verdt det når resultatet er gnistrende skiføre.

torsdag, januar 22, 2009

Premiere på Boeing Boeing

Festpremiere på Dizzie showteater i Oslo. Det kjente latterstykket Boeing Boeing har premiere i kveld. Løp og kjøp billetter. Lattersalvene runger i fullsatt sal, og det er hysterisk artig å høre kolslatteren til en kar rett bortenfor.... Skuespillet på scenen er fabelaktig. Timing og samspillet med salen likeså. Dette bør bli en suksess.

Stao pao Ari!

Ari er i stormen, og som de sier lenger nord i landet: "Du står han av!". Tiitelen er hentet fra vestlandet og betyr noe så enkelt som "Stå på Ari". "— Denne type navnekonstruksjoner er ikke en fremmedgjøring for oss, det er ren hverdag. Men det er kanskje vanskelig å forstå for en person som har fått den særnorske formen Finn-Erik, sier Ari Behn" i Dagbladet i dag. Finn Erik? Er ikke det en konkuranse?

mandag, januar 19, 2009

Ål stasjon

Såg'n fysst på perrongen,
for me så var det en sensasjon.
Han kom med toje(toget) frå Drammen,
en flerkulturell sto på Ål stasjon....

Fritt, og politisk korrekt, etter Hellbillies, i anledning passeringen av Ål Stasjon

T-bane

Det er heldigvis ikke ofte jeg tar T-banen, men i dag er det eneste mulighet. Det har kommet 25-30cm snø i løpet av natten, og allerede kl halv syv var kaoset fullkomment med lange køer. Og med vanlige forsinkelsene er det vel bare såvidt jeg rekker videre forbindelse ut av Oslo. Om jeg rekker det. Det blir å løpe på Oslo S....

lørdag, januar 17, 2009

Dagens sitat:

"Hard work is no guarantee of success, but not trying will guarantee failure"

husker ikke helt hvor jeg hentet dette, og det kan oversettes til:

"Hardt arbeid er ingen garanti for suksess, men å ikke forsøke er garanti for å mislykkes"...eller noe sånt.

fredag, januar 16, 2009

Ari "det finnes bare én" Behn


Ari har fått bred medieomtale de siste dagene. I dag på VG-nett kan vi lese "Nå er det Skavlans egne landsmenn som må vente. NRK1 viser «Skavlan» ett døgn senere, lørdag kl. 23.15", men du kan se det med en gang på svt.se. Nå i kveld var samme Ari på besøk hos Grosvold i NRK. Der leste han dikt.

torsdag, januar 15, 2009

Mildværet er over

I alle fall for nå. Meteorologene lover 20-30 cm snø til helgen, og det vil legge en demper på, for ikke å si avslutte, skøytemoroa på islagte markavann. I dag var det dog tendenser til dramatikk på Isen. Mildværet de siste dagene har slitt på isen, og et par steder har smeltevann fra skogen gjort isen tynn. Og det er lett å tråkke i gjennom. Som jeg gjorde i dag. Jeg valgte, klokt eller ikke, å la være å ta bilder og brukte heller tid på å unngå drukning. Min anbefaling går da i retning av: isen er trygg, men vær oppmerksom på utsatte steder. Og ha med ispigger så du kommer deg opp.

mandag, januar 12, 2009

Heltene tilbake i Norge

Mads Gilbert og Erik Fosse er tilbake fra Shifa-sykehuset i Gaza. De har gjort manns jobb i et farlig og nervepirrende område. Hør og les hva herrene har å si. Israels drap på sivile voksne og barn er dramatisk. Og kom ikke med tøvet om at Hamas startet. Hamas er en terrororganisasjon. Israel skal vistnok være sivilisert og demokratisk land, og da dreper man ikke sivile. Om argumentet er at terrororganisasjonen Hamas dreper sivile israelere, da kan vel Israel drepe sivile palestinere. Da blir jo også Israel en terrornasjon. Eller? Det sendes nå direkte på NRK-alltid nyheter, og VG-nett , dagbladet.no, aftenposten.no og nettavisen.no rapporterer fra Gardermoen

Stortingspensjonistene

Selvsagt skal ikke storingspensjonistene straffes. De tilhører makteliten, og lager lover. Dermed står de selvsagt OVER loven, og om noen av disse skulle bli straffeforfulgt på noen måte i norsk rettsvesen, vil det være en gedigen overraskelse. Det er klart at en pensjonist som får utbetalt 30 kr for mye(vg.no) får avkortet pensjonen. Stortingspensjonistene har tilogmed tilbudt seg å tilbakebetale det de har fått for mye utbetalt. Er dette et forsøk på å unngå straff? Det er snakk om seks personer som tilsammen har fått nesten seks millioner for mye. Strafferammen for trygdesvindel er intil seks års fengsel. I dette tilfellet: Neppe aktuelt.

søndag, januar 11, 2009

Fotografering pågår

Vi er i starten av året, og det er mange muligheter til å ta bilder av dine barn en gang i fremtiden. Se på disse bildene og vurder om du vil at jeg skal ta bilder for deg.

Kari Schibevaag på NRK

Kari Schibevaag bedriver idretten kiting. Ikke akkurat norges største idrett, og i følge NRK har hun 320 reisedøgn i året. Hun jobber i tillegg som kokk...
Når da?

tirsdag, januar 06, 2009

Dagens sitat

"Jødene har oppfunnet nyfascismen i midtøsten", uttalt av en israelsk kvinne på det glitrende programmet Walkabout på NRK2 nå i kveld. Et svært treffende utsagn i et spesielt bra og aktuelt program i dagens situasjon i det området.

mandag, januar 05, 2009

Ulvene angriper


Det er med undring jeg ser hvordan pressen oppfører seg i forbindelse med store begravelser. Stort sett går det veldig bra, men noen er kanskje på sin første jobb, og skal forsøksvis prøve å hevde seg. Det fungerer dårlig. Folkeskikk er ikke noe man legger igjen når man dekker begravelser(heller). Noen ferskinger i bransjen går ofte i veien for sine kollegaer, uten tanke for egen fremtoning. Og da blir det kaos. Resultatet er at alle vil være først, og da blir det dytting, roping og krangling. Svært lite verdig. I dag var det stort presseoppbud rundt en større begravelse i Trefoldighetskirken i Oslo. Og som bildet viser, det var mange pressefolk tilstede. Dette er bare noen av de som er utenfor. Inne er det like mange, men der er stemningen heldigvis noe mer lavmælt og diskré. Det er forøvrig statsminister Jens Stoltenberg som baner seg vei inn gjennom kaoset.

søndag, januar 04, 2009

Kamprud heter Kamprad....



Nettstedet e24.no melder at "Ikea-gründer og mangemilliardær Ingvar Kamprud har nylig åpnet en norsk filial av Ikano Bank, skriver abcnyheter." Dette er ikke helt riktig. For det første heter mannen Ingvar KAMPRAD, og det er faktisk akkurat det som står skrevet hos abcnyheter. Det er merkelig at det går an å rette riktig til feil når man bruker klassisk klipp og lim-journalistikk. Kan noen forklare det?

Isfest

Det er utrolig flott på isen disse dagene. I påskesola, som en NRK-reporter sa på lufta i går. Påskesol? Jeg trodde det skulle bli sein påske i år... Men sola skinner og isen er blank. Det ble handlet inn nye hockeyskøyter forleden, og tro meg. Skøyter er fortsatt gøy. Men går skøytesesongen mot slutten? Det er veldig væravhengig. Kommer det snø, legges skøytene på hylla, og utelivet fortsetter med ski på beina. Her er den kalde fine tida....

torsdag, januar 01, 2009

Årets første sitat:

"Dagbladet.no er landets desidert dårligste avis"
i følge et debattinnlegg hentet til følgende dagbladartikkel.