torsdag, april 30, 2009

KRED!

Legendariske Karl Amund i VG og snart på tv.

EU-godkjent bil

Bilen min måtte EU-godkjennes i dag. På et verksted utenfor EU, siden EU-godkjenning fra EU ikke godkjennes i Norge, utenfor EU. Forstå det den som kan. Dagens verksted ligger på Storo, utenfor Oslo(som nitimen ville sagt), men i alle fulle fall utenfor EU. På fotpatrulje mot verkstedet så jeg denne køen, og visste øyeblikkelig at her skal jeg stå om litt.
Det gjorde jeg, og ønsket meg motorsykkel.

Dronningdrama i Nederland

Drama i Nederland. VG nett skriver "En fotograf fra nyhetsbyrået AP sier det kunne se ut som om sjåføren kjørte inn i folkemengden med vilje, men nyhetsbyrået DPA beskrev hendelsen som en ulykke."
Dette er nok ingen ulykke. Bilføreren har enten fått et illebefinnende, klikket, eller gjort dette med viten og vilje. Det skal svært mye til for å komme til innenfor sperringene som er rundt et slik kortesje, og et slikt arrangement, og med den sikkerheten(...nåja...), skal det mer til enn en tilfeldig sving til feil side i ett kryss. Her er det politi, vakter, livvakter, sperringer, publikum og gjerder så INGEN skal komme for nærme det som kalles vip. Når noen lands overhode viser seg offentlig, er sikkerhetsoppbudet massivt. For de som bor i Oslo er det mulig å observere dette på nært hold ved å oppsøke Slottet ved neste statsbsøk. Kan bilen være i følget? Følg sakens utvikling utover dagen etterhvert som nettmediene herogna.no, VG, CNN, Dagbladet, SkyNews og Nettavisen oppdaterer sin dekning.
Update:
Det siste nå er, i følge VG nett, Aftenposten.no, Nettavisen og Dagbladet.no, at sjåføren er mistenkt for attentatforsøk.

tirsdag, april 28, 2009

Er jeg syk? Hjelpe meg...

"Paradise hotel"-Ida er redd hun har fått svineinfluensa, sier hun til TV2. Hun har vært i Mexico og har ikke vært i form siden. For noen uker siden var jeg i Mexico. Tro det eller ei, men det var jobb. Turen tok en ukes tid, og jeg var sammen med masse kollegaer. Vi spiste sammen, jobbet sammen, stresset litt og satt tidvis trangt i minibuss ved et par anledninger. I tillegg ble det faktisk tid til å sole seg ved to anledninger, samt en tur på Mexicos Besseggen. I et hav av folk. Smittefare var kanskje det siste jeg tenkte på, i den grad jeg tenkte på annet enn å ta bilder, og handle et par souvernirer.
Men da jeg kom hjem, oppdaget jeg en endring i den fysiske formen. Jeg hadde bedre kondis, orket å gå lenger på ski, ble litt raskere restituert etter skiturer og trening og løp opp trapper, og en gang etter trikken.... Jeg lurte litt på det, og har hele tiden etterpå trodd det hadde noe å gjøre med at jeg bodd høyt i Mexico City. Jeg hadde hotellrom i 39.etg, og spiste frokost i 40.etg, samt et par GTs i samme høyde. Kanskje bedringen i fysisk form(om enn innbilt...) kom av det som i idrettsverdenen kalles høydetrening, tenkte jeg. Men etter dette griseinfluensgreiene er jeg ikke like sikker. Ikke har jeg vond i hodet. Ikke har jeg vondt i kroppen(tøys: Vondt, men det kommer av trening) og ikke har jeg vondt i halsen. Og formen er bedre. Livet er en lek. "La humla suse" som professor Arnulf Kolstad sier til VG i dag. Jeg er kanskje smittet av "omvendt svineinfluensa".

9-årig hagleskytter

"En kvinnelig lærer lot seg ikke skremme, og grep resolutt inn", meldes det på vg-nett i dag. Saken handler om en liten gutt på ni år, som hadde med seg hagle på skolen, og avfyrte to skudd i skolegården.
"Heldigvis er ikke dette noe som skjer ofte ved norske barneskoler" sier rektor . Nei, takk for det, og jeg har vel i farta ikke hørt om at det har skjedd på ungdomskoler eller videregående heller for den saks skyld. Gutten ble tatt hånd om av barnevernet, men hvem tar hånd om foreldre/foresatte og får klarhet i hvordan niåringen kunne få fatt i våpenet, og ammunisjon? Maken til uansvarlig våpenoppbevaring skal du trolig ikke lete lenge etter. Som det står i "Lov om skytevåpen og ammunisjon m.v." hos lovdata:
§ 27a. Skytevåpen eller en vital våpendel, samt ammunisjon, skal oppbevares forsvarlig nedlåst.
Tror ikke det er tilfellet her. Ikke blir det store straffen heller:
§ 33. Den som forsettlig eller grovt uaktsomt overtrer bestemmelser gitt i eller i medhold av denne lov, straffes med bøter eller fengsel i inntil 3 måneder, hvis ikke overtredelsen rammes av et strengere straffebud.
Den vanlige reaksjonen for brudd mot bestemmelsene om oppbevaring er bøter. Her kunne altså en lærer, eller en annen tilfeldig forbipasserende blitt drept, og den ansvarlige(som ikke låste ned våpenet) blir straffet med bot? Skjønner at ikke guttungen havner i buret, men det skal bli spennende å følge med på hva som skjer videre.

Topp kvalitet....

Her er dagens kupp fra Coop. En garasjejekk av ypperste kvalitet, til kr 189. Et must for alle seriøse garasjeeiere. Her må det handles.

mandag, april 27, 2009

V75 gevinst

Ukens V-75 gikk inn i helgen. I sjette avdeling vant nummer 5, og alle bankerne gikk inn. Dermed ble det gevinst. Ikke stor, men gevinst.

Fortvilet, ofte

Petter Solberg, raketten fra Spydeberg, er ofte "fortvilet". I dagens Firdaposten "....og vi har ingen backup, sa en fortvilet Petter Solberg til NTB", i VG "En fortvilet Petter Solberg forsøker her å dytte...", Aftenbladet ", Motorsportavisen, Klikk. Er det Petter som fortviler, eller er det et fyllord? Det begynner å bli litt slitt, for å si det forsktig.

søndag, april 26, 2009

Europeisk standard

Er 140 kilometer etter europeisk standard noe annet enn 140 km? "Dette er en 4-seters 5-dørs småbil der du kan fylle full tank for 16 kroner. Da kan den gå 140 km etter europeisk standard" sier Bernt G. Jessen, administrerende direktør i Mitsubishi Motors Norge til....tja, er det VG, Aftenposten eller e24? Det er ikke lett å velge når alle nettavisenen bruker samme sak, fra samme journalist, i stedet for å sende egne reportere. Men det er vel for å spare penger. Det enkleste og billigste vil være om ALLE norske aviser ble slått sammen, så slapp man ha flere redaksjoner. Og alle ukeblader kan slåes sammen, så spares det anda mer. Likevel kan jo avisene og bladene komme ut under forskjellig navn, så leserne kanskje tror det er forskjellige aviser som utkommer. Det må jo være en økonomisk gullgruve som vil bifalles av økonomer og direktører. I tillegg kan man sparke alle ansatte reportere og gi jobben til skoleelever og studenter. Penger spart der og. Hva med å si opp alle korrekturleserne? Nei, forresten.... de er jo sagt opp for lenge siden. Da kan man jo la være å bruke penger på distribusjon, og la leserne komme å hente avisen eller bladet? Millioner spart. Trenger man i det hele tatt å trykke blader og aviser? Alle har jo tilgang til internettet....så dermed kan hele norges pressemiljø samles i en stor nettredaksjon. Faktisk trengs ikke redaksjonslokaler heller. La alle sitte hjemme og skrive av utenlandske nettsaker fra gutterommet og bruke illustrasjonsbilder med CC-lisens. Så kan en tilfeldig forbipasserende ta seg av den løpende nyhetsfotograferingen med sin mobiltelefon og sende bildene på MMS. Og vi har dermed fått den kvaliteten vi fortjener på norske medier. Som det sies på ny norsk: What You pay, is what You get.

Sponheim igjen

VG skriver: Kritikken lar ikke vente på seg etter at venstreleder Lars Sponheim stemte nei til EU - under to døgn etter flere mener han sa ja.

...flere mener han sa JA?

Det er vel ikke å forbannet vanskelig å skjønne om han sa JA eller ikke. JA er et ganske vanlig norsk ord, selv om NEI er enda vanligere, skal det være rimelig greit å skille mellom JA og NEI. Og hvor mange var det som "mente" han sa NEI? Er det mange fler som "mener" han sa JA? Hva med de som hørte etter, og ikke mener, men VET hva han sa, og hvorfor ikke spørre bautaen selv? Det er fortsatt mulig for journalister å spørre Sponheim direkte: Sa du JA eller NEI til EU?

Det ser faktisk ut til at han "tror" han skal stemme JA. Kanskje Sponheim hører til i KrF, der troen også står sterkt?

Ikke vet jeg, da jeg har brukt dagen i skogen.

Isen har gått

I dag var isen på Lutvann gått gitt. Det ligger en og annen kvadratmeter i skyggen, men nå er sommeren kommet i Østmarka. Finn fram badetøy. Ikke lenge før badesesongen innvies. Hvem blir først til å bade. Målet er før 17. mai. Følg med.

Årets første jordbær

Helt ferske, nyplukkede jordbær. Flybåret direkte fra Portugal, servert på dagens frokostbord, til egg, bacon, ananas og te. Og sola skinner fra skyfri himmel.

lørdag, april 25, 2009

In my dreams


post-5225-1132739298
Originally uploaded by Canon Porn.

Dette Canonobjektivet er det jeg har drømt om hele livet...., og endelig ser det ut til å ha blitt virkelighet. Ikke.

Politisk analyse

Dagbladet melder at Venstre har lagt seg under sperregrensa. Dette må bero på en feil. Senterpartiet er fortsatt over. Og Fremskrittspartiet fosser fortsatt fremover i oppslutning. Det burde selvsagt være motsatt. Venstres Lars Sponheim må fortsette på tinget. Mannen er en tydelig, smart og morsom. Siv Jensen, FrP-formann, mener i følge artikkelen, at de andre borgerlige partiene bør ta FrP på alvor. Det bør publikum også.

onsdag, april 22, 2009

Alfa bruker Eos


Alfa Romeo, et glitrende bilvalg for autofile, lager reklamefilm på Vestlandet. Dette kan du lese om hos DinSide Etter å ha studert bildene ganske nøye tror jeg denne filmen skytes ved hjelp av minst to Canon Eos 5D mkII, et kamera jeg har på ønskelisten. Kameraet er kanskje det beste kameraet som er laget, og tar strålende bilder på en fullframe cmos-brikke på ca 21mpix. Du kan også filme i full HD-kvalitet. Dette er er kameraet som altså brukes til reklamefilm for bilmerket Alfa Romeo. Tidligere har reklamefilm blitt laget på kameraer til 300tusen og oppover. Eos 5D mkII koster rundt 25000,-. Pilene på bildet peker på de to kameraene, montert på Alfaen som kjører Atlanterhavsveien utenfor idylliske Averøy.

VGnett om scientologikirken

Dagens artikkel om scientologikirkens test på VGnett er glitrende. Den setter et søkende lys på hva slags test og resultater du får hos denne tøvete såkalte kirken. Jeg vet ikke om journalistene til VGnett er "Deprimert, tilbaketrukket, uansvarlig, på nivå med en gjenstand som ikke lever, undertrykte og kan forbedre livet med 1000 prosent", men de skal ha all ære for en meget god artikkel.

tirsdag, april 21, 2009

NSB med gladnyhet

"På sikt skal det også opprettes et SMS-varslingssystem slik at kundene får hastemeldinger dersom toget er forsinket, lover NSB." skriver VG i kveld. Jeg tror det ville blitt færre sms-meldinger, og billigere for NSB, om de kunne opplyse om hvilke tog som er i rute. Det ville kundene sette mer pris på, og telefonenn ville ikke tatt i mot meldinger hele tiden.

Lat? Jeg?

Skiftet til sommerdekk på to biler i dag. Slepte sommerdekk og vinterdekk frem og tilbake. Og de måtte bæres. Felgene var møkkete som fy. Men gadd jeg vaske? Nope. Oslos beste bilvask ligger på Haugerud. To minutter å kjøre. Bilen vasker seg selv og sjekker lufttrykk, mens jeg tar en kaffe og et wienerbrød(...og en skillingsbolle, og evt et skolebrød....) mens jeg venter.

Staviene...

Det kan sies mye om Dagbladet og VG, men rettskriving er ikke prioritert. I dagens vg.no skrives det om "staviene", hva nå det er? Forresten; når tidsangivelsen "ved 0717-tiden" er det en ganske difus presis tid... Det heter jo "ved 7-tiden" eller det helt nøyaktige "klokken 07.17".
Ikke vet jeg. Det hadde korrekturleseren rettet, om det var igjen noen....

mandag, april 20, 2009

Ekornet er tilbake


Vi har vært uten ekorn en lang periode. Naboen tok ned grantreet sitt, og vi fjernet en stygg furuhekk. Og ekornet. Men verden smiler, det går mot sommer, fuglene kvitrer, sola skinner og ekornet er tilbake. Som det sies i Engelsviken "Ekornsesongen er i gang". Og ja, det er den. Det er bare å håpe at dette ekornet finner veien tilbake igjen. Det skulle være enkelt, men ingen vet hvorfor haren hopper....

Togkaos

Togkaos melder dagbladet. Det var overraskende gitt. NOT! Jeg hører stadig fra togpendlere at det er kaos, alltid dårlig tid, forsinkelser osv. Men det jeg lurer på er følgende: Om toget ALLTID er forsinket(eller T-bane og buss for den del), hvorfor ikke ta en bane eller tog tidligere. Kom helller 15 minutter FØR arbeidstidens start i stedet for å skylde på at "toget var forsinket i dag igjen". Man passer jo alltids på å komme seg ut fra jobben i tide...?
Det er vistnok spesielt ille i dag. Selv Jernbaneverket anbefaler, i følge VG, å IKKE ta tog til Oslo i dag. Da må det være ille. Nei, kjør bil.

lørdag, april 18, 2009

Sitat: De driter mye

Ole Einar Bjørndalen sier det som det er. Sannheten skal frem. Ole Einar var på besøk i TV2 forrige uke, hvor han blant annet sa "Vi har to hester og de driter mye", gjengitt i VG i dag. Ellers er det moro å lese hva skiheltene gjør når skia støver ned.

fredag, april 17, 2009

Feig form for krig?

Sjef for Fellsoperativt hovedkvarter, Harald Sunde, mener at bruk av veibomber, eller IED(på norsk: improvised explosive device), er "feig form for krigføring...". Når Norge, Nato, USA eller andre under benevnelsen "vennligsinnede" tar livet av intetanende millitære kalles det krig eller spesialoperasjoner. Og når sivile drepes av bomber fra allierte fly de ikke kan se, kalles det "uhell". Men når motstanderen driver geriljakrig, kalles det "terror". Sunde har vært sjef for norges fremste eksperter på geriljakrigføring, og jeg tar det for gitt at de trener på "feig form for krigføring". De er vel ikke terrorister av den grunn? Merkelig verden dette her...

torsdag, april 16, 2009

Mac vs PC, igjen

Nok en gang kommer diskusjonen om hva som er best, tryggest, raskest osv til å blusse opp. Denne gang er blir det som resultat av denne artikkelen i VG. Og det er ikke det minste rart. PC-brukere klarer utrolig nok ikke se fordelene med å bytte til mac, og mac-menigheten skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig. Ikke jeg heller. Kort sagt er hovedgrunnen til å bli mac-bruker mindre trøbbel, mer produktiv, jobbe raskere, mer moro, stabil maskin, mindre tid på support(mac=tilnærmet null supportbehov). Det stemmer. Det er tilnærmet NULL supportbehov på macbruk. Heldigvis. Service hos Apple er nokså nært nullnivået.

TED-tips

Min sterkeste anbefaling i dag går på å teste nettstedet TED. Her kan du se video av glitrende foredrag av flirosofen Emily Levine, som snakker om vitenskap, matematikk, samfunn og andre ting hun overhodet ikke har peiling på. Jeff Han demonstrerer berøringsskjerm, Al Gore snakker om klimakrisen, Bonnie Bassler forteller hvordan bakterier kommuniserer, Graham Hawkes som forteller at 94% av alt liv er i havet og Rives som snakker om det nye midnatt: Klokken 4 om morgenen. Det er haugevis av glitrende, lærerike, morsomme og informative foredrag på rekke og rad. Legg til i favoritter eller hent inn som podcast på din iPod. Det ligger link under alle videoer.

Twittrer


Ja det er helt sant. Nå twittrer også jeg. Vel, ikke helt sant, men jeg har en twitterfeed som følges av to - 2 - personer, hvorav minst en av følgerne er ganske kjent. Statsminister Jens Stoltenberg følger ivrig med på hva jeg skriver. Bra mann, som liker å holde seg oppdatert om hva enkle mennesker fra Askim bedriver. Twitter er et fantastisk verktøy(ja, helt sant...), og anses som like viktig for journalister, som hammer for en snekker. Det gjelder å være med på toget når det går. Nå er det imidlertid slutt på svadapreik. Trampolinetid.

søndag, april 12, 2009

Utsyn

Fra høyfjell til sydensol med kos på cruise. Noen jobber i påsken, men det gjelder nesten ikke meg. Derfor må skuta synke om det skal bli arbeidsslag på meg de neste dagene. Solskinn fra skyfri himmel og blikk stille hav. Sommeren kommer fortere enn svint og vinteren er i ferd med å pakkes ned. Snart er det trampolinetid.

fredag, april 10, 2009

Trafikken flyter

Har bilistene det mer travelt i dag, eller har jeg bare blitt eldre? Trafikken flyter forøvrig i rundt 90, fartsgrensen er 80.

Taffel

Gilde Taffel nytes i høyden, gjerne sammen med de siste varme solstrålene før kvelden tar over. Rett før steinbitkakene og roen som senker seg over påskefjellet og snøen som falt i går. Det går mot full måne og sommer... Jeg gleder meg allerede til neste vinter.

onsdag, april 08, 2009

Dagens tåkevarsel


Tåka ligger tett som fy i fjellet i dag. Det er faktisk ikke mer enn 20 meter sikt. Ikke spesielt moro å tenke på at det skal kjøres NED fra fjellet også. Oppover går det imidlertid ganske greit. Det er ikke nødvendig med god sikt for annet en å nyte utsikten, og i vanlige tilfeller ville jeg brukt smørefrie ski fra Fischer - som ikke glir bakover, og heller ikke fremover. Men i dag tok jeg på mine gamle Salomon extreme telemark, for å prøve nysnøen utenfor løypa. Det var sykt moro. I løypa går det altfor fort til å klare å stoppe om noen kommer i mot, derfor ble det nedfart på siden av sporet, og avsluttet gjennom skogsterreng. Ufattelig moro med god gli, dårlig sikt, dyp snø og bra ski. Og ansiktet fullt av snø. Norge, ditt beste ferieland.

tirsdag, april 07, 2009

Skredfare i fjellet

Snøskred er ikke å spøke med. Derfor er det viktig å vurdere risiko opp mot gleden ved å kjøre utfor bratte lier på ski. Den vurderingen tok vi på strak arm, og mente at risikoen for skred var mindre enn gleden ved å skli ned disse bakkene. Det var i dette tilfellet korrekt vurdert. Intet skred, og stor glede, er konklusjonen. Ok da, det var en gjeng turgåere som ropte som gale da vi kjørte utfor.... De var kanskje mer skremt? Vi hørte ikke mer til dem. Fortsatt god påske.

søndag, april 05, 2009

Vær nok

I dag var vi så godt som aleine i bakken. Det kan selvsagt ha noe å gjøre med at det regnet nede, sluddet på vei opp, og snødde som fy på toppen. Jeg tror egentlig ikke at været betyr noe for skifolk, kun føret. Og føret har vært bedre. Skitrekkene til topps i anlegget var stengt i dag. De sa det var på grunn av uvær....

Parkeringsvakter, igjen...

Dette med parkeringsvakter er et utømmelig tema.VG skriver i dag om NRK-reporter Olav Gran-Olsson som fikk bot mens han hentet parkeringebillett. Det er imponerende hvor lite gangsyn det utvises i parkeringsbransjen. Jeg henviser bare til en tidligere blogpost om samme tema. Letingen etter intelligent liv på jorda fortsetter.

lørdag, april 04, 2009

Det går mot slutten

Det høres dramatisk ut, og det er det. Livet går mot slutten, håper det er en stund til. Den såkalte finanskrisen går mot slutten, kanskje. Og vinteren går mot slutten. Det er trist, men for oss som velger fjellet og ski, foran asfalt, fotball og støv, er livet mer enn å danse på roser. Og sola skinner.

Fortjent finvær


Vossajazz ble droppet i år, da de ville ha fri tilgang til å gratis bruke bilder jeg planla å ta på konsertene. Det var selvsagt helt uaktuelt, og jeg droppet derfor årets konserter. Derfor er det heller ikke sendt ut bilder til amerikanske, engelske og europeiske musikkmagasiner og aviser gjennom Stellapictures sine kanaler. Derimot kommer det bilder fra skibakken i Voss, i stedet for bilder fra skibakken i Voss OG Vossajazz. Sikkert et fint arrangement. Fint var været til fjells også. Sola skinner fra skyfri himmel, og det er 0-føre med passe dårlig glid. Bakken er brukbart preppet og det er masse flinke folk å ta bilder av. Her er en stemningsrapportbilde fra solveggen på Slettafjell.

onsdag, april 01, 2009

Fleip eller fakta?

Opplysningskontoret har skrevet noe jeg trodde kunne være en spøk, men etter å ha leste dagens aviser er jeg i tvil om dette er en aprilspøk. Jeg er faktisk i sterk tvil. Endog på grensen til å tro at påstanden kan være sann.

VANT I V5!

Dagens V65 på Bjerke var på 3,3 milliarder, og premien gikk til meg. Jeg går herved av med pensjon.