fredag, juni 26, 2009

King of pop er død

Michael Jackson er død, musikken lever videre.
VGnett
Dagbladet

søndag, juni 21, 2009

Kløfta fra kløfta

Morsom sak i VG i dag, og ganske maken sak i Romerikes Blad. "Fikk beltebot etter brystforstørrelse" står det i tittel. Men boten fikk hun for feil bruk av bilbelte, ikke for å ha operert frontpartiet. Det er rimelig kjent at bilbelte skal brukes. Og om beltet ikke kan brukes av helsemessige årsaker skal det foreligge legeerklæring. Forøvrig er det frivillig å kjøre bil.

Sola har snudd

Jepp. Det stemmer. Sola har snudd, og det skjedde for ett minutt siden. Sommersolverv var i år på dagens dato kl 05.45. Det går altså mot mørkere tider, og jeg fleder meg allerede til vinteren og skigåing. Men før den tid skal jeg både bade og sole meg.

lørdag, juni 20, 2009

Tøv fra VG

Nettavisen VG-nett melder i dag at "En basehopper opplevde at skjermen ikke løste seg ut og falt 300 meter". Jeg kjenner ikke saken mer enn det jeg kan lese i reportasjen, men kan utfra kunnskap om fritt fall og jordas hardhet konstatere følgende om denne artikkelen: TØV!

INGEN overlever et fall på 300 meter uten fallskjerm, eller noe annet til å redusere hastigheten dramatisk, og treffer bakken. Hastigheten i trefføyeblikket vil være ca 200 km/t i god gammeldags X-stilling. Med armene intill kroppen faller man fortere. Vedkommende traff kanskje vann? Det har ikke noe å si om man treffer vann, eggeglass eller stein. I 200 km/t er alt hardt som fjell.

Klart man er bekymret

Selvsagt er man bekymret når venner havner på sykehus. Ikke det minste merkelig. Det var da også Bjarne Håkon Hanssen da hans venn Inge Ryan ble lagt inn forleden. Hansen gjorde da det samme som alle andre burde gjøre. Man ringer direktør ved Ullevål universitetssykehus Tove Strand, konstituert administrerende direktør for Oslo Universitetssykehus, Jan Eirik Thoresen, og toppsjefen for Helse Sør Øst, Bente Mikkelsen. Alle andre, som ikke sitter i regjering har i tillegg ett alternativ til. Vi som går under betegnelsen "grasrota", "arbeidere", "vanlige folk", "folk flest", "mannen i gata" eller andre merkelige uttrykk, har i tillegg et alternativ til. Vi kan ringe sjefen over alle sjefer i helsevesent. Han heter Bjarne Håkon Hanssen og er statsråd. Om du har venner eller slekt som havner på sykehus kan du ringe til Bjarne Håkon. Han vil kanskje kunne hjelpe deg med å finne ut om helsevesenet tar godt vare på din venn eller slektning. Jeg skal ikke opplyse telefonnummer eller e-post i denne kommentaren, men henviser i stedet til departementets nettside hvor nødvendig kontaktinformasjon er tilgjengelig.
God sak bragt til torgs av Dagbladet.

onsdag, juni 17, 2009

Fedjebesøk i dag


Kongen og Dronningen kom i morges til Fedje, men denne lille gutten var synes kongeskipet K/S Norge var mer spennende. Han lot i det hele tatt kongelige være kongelig og så på kongeskipet mens de kongelige var i land og ble underholdt. Som mange av de innfødte kommenterte var overraskelsen stor over været. Det er sjelden det ikke blåser, men i dag er det faktisk helt vindstille. Og i tillegg er det sol fra skyfri himmel. Det er meldt regn i dag. Det ser ikke ut til at dét slår til. Ennå...

mandag, juni 15, 2009

Buss

Beklager. Jeg skal tilstå. Det blir endel reising, men tanken på å kjøpe klimakvoter har aldri slått meg. Det virker som en bortkastet botsøvelse, som å kjøpe seg bedre samvittighet. Tøvete. Det er straff nok å reise med buss som aldri er i rute, fly trange fly, bo på flotte hoteller med sure kollegaer og spise god mat som andre betaler, om jeg ikke skal kjøpe avlat i tillegg. Nei vettu va. Gjør døren høy og porten vid. Her kommer en med dårlig tid.

søndag, juni 14, 2009


MudoConvention09 - Images by Tom Hansen

Godset på TV2

TVkanalen TV2s reportere gjør en konsekvent feil. De skriver Godset i stedet for det korrekte Strømsgodset. På dagens tabell fra tv-kanalen er Godset dete eneste laget som forkortes. Det samme skjer på nettsatsningen til kanalen. Det er artig med fancy forkortelser, men hvorfor ikke forkorte alle eliteserielag? Jeg foreslår følgende:

Rosenborg forkortes til Borg
Odd Grenland forkortes til Odd(gjøres allerede)
Molde forkortes til Lde
Start blir til Art
Vålerenga kalles Enga(allerede i dag)
Brann kan bli Ann
Aalesund blir til Sund
Sandefjord til Fjord
Viking blir Ing
Tromsø kalles Sø
Fredrikstad kalles Stad
Lillestrøm kalles Strøm
Strømsgodset er Godset(som i dag)
Bodø/Glimt kalles Glimt(gjøres det allerede? - aner ikke)
Lyn blir til Yn

Få dette gjennomført snarest.

lørdag, juni 13, 2009


Mudo Mastergradering - Images by Tom Hansen

torsdag, juni 11, 2009

Tips om ulovlig forhold

Jeg må tilstå en ting. Jeg har kjørt for fort i dag, og Espen Lie, kjent Østfoldmann, er anmeldt av ap-politier Thomas Breen. Som med dette greide å presse seg til spalteplass. Breen uttaler blant annet "...at det er enkelt og glamorøst å dra rundt i verden som leiesoldat. Det er det ikke."
Ja, for det vet vel Breen? Han har kanskje erfaring som leiesoldat og har reist rundt i verden?

"Breen frykter at unge menn vil la seg friste til å gå i Espen Lies fotspor som leiesoldat."

Nettopp. For det er jo nesten ikke mulig å komme inn for å gjennomføre kontrollert militær tjeneste i dette landet lenger. Det norske forsvaret er så godt som nedlagt. Men for de beste og mest motiverte soldatene er det mulig med noen år i en eller annen spesialavdeling, før de sendes på gata som topp trente drapsmenn med krigserfaring, klapp på skuldra og penger på bok. Noen velger en god utdannelse, og gjør karriere, mens det er sannsynlig at noen fortsetter det de kan; krig. I utlandet. Mot god betaling.

Dagbladettabbe

Stor artikkel om ny Ahus, sykehuset i Lørenskog, i Dagbladet i dag. Blant annet med en infromativ bildetekst som slår fast "NYTT OG MODERNE: Det nye sykehuset på Lørenskog kostet 8,1 millarder krone", med arkivbilde av det GAMLE sykehuset, som ikke har vært i bruk på åtte måneder. Dagbladet har åpenbart vært tilstede på det nye sykehuset, da to av bildene er tatt der.

Sjokkert over hva?

VGnett melder i dag at

"Stortinsgpolitikere:
- Sjokkert over avsløringene om overvåkning"

Jeg undres....er det sjokk over at det avsløres, eller sjokk over at det overvåkes?

Og ja, jeg har sett skrivefeilen i tittelen(Stortinsgpolitikere), men velger å la det ligge i denne omgang. Det er tross alt torsdag. Dessuten hører skrivefeil og slurv hjemme på en annen blog, som ikke oppdateres like hyppig.
Mæland gruppen har sett nærmere på hva som kan ha skjedd. Og ja, jeg har et bevisst forhold til ord delingen i Mæland gruppen.

onsdag, juni 10, 2009

Vente på politi

- Noe av den grunnleggende servicen fra politiet forsvinner. Dette er tragikomisk, sier partileder i Høyre, Erna Solberg til VG Nett i dag. Jeg kan ikke annet enn le. Beklager Tore(intern), men her er Erna på feil villspor. Det er 15 minutter å kjøre fra Kongsvinger til Nord-Odal. Da er det trolig like lang tid andre veien, om det er noen der som har behov for basis polititjeneste midt på dagen. Om noen trenger akutt politihjelp tar det kortere tid. Dette er selvsagt ikke noe ressurs-spørsmål, men en serviceoppgave til glede og hygge for publikum. Er det virkelig nødvendig å holde på dette lensmannskontoret i det hele tatt? Politiet i Kongsvinger er bare en kjapp utrykning og noen minutter unna. Ok, det er fint med politi utenfor innkjøringen til huset, men alle kan ikke ha sin egen politimann på trappa til enhver tid. Noen minutter venting må vi godta.

lørdag, juni 06, 2009

Fotballkamp

Oi. Kom hjem nå i kveld og sjekket VG-nett og Dagbladet. Og det ser ut til å ha vært fotballkamp. Det gikk jeg jammen glipp av gitt. Synd å til stadighet å ha noe fornuftig å drive med. Da går jeg glipp av mye fotball. Livet er morsommere for oss som har et liv.

fredag, juni 05, 2009

Ikke farlig

Det er selvsagt ikke farlig med akrylamid i fisken som fiskes i Førdefjorden. Det var heller ikke farlig med stråling unde rutprøving av kjernekraftvåpenet i sin tid. På samme måte som genmanilpulerte matvarer er billigere å produsere, og sikkert ikke farlig. Melk som er holdbar i to måneder og kjønsmodne åtteåringer i Chile, som har spist østrogendopet kylling for å vokse fortere, er heller ikke noe å bekymre seg for. Ikke vet jeg om det er farlig. Men jeg velger det jeg spiser, og det jeg velger er mat med kort holdbarhet og ekte smak. For å lese mer om mat anbefaler jeg boken "Den hemmelige kokken".

mandag, juni 01, 2009

Mobiltelefonbilder


Mobil - Images by Tom Hansen
Alle bildene er tatt med Nokis N95, og galleriet er laget for egen del. Jeg forsøker å være en smule kreativ, og utvikle mitt eget bildesyn gjennom å tvinge meg til å ta bilder med mobilen hver eneste dag. Telefonen har ikke de muligheter min EOS 1dmkIII, og mobilbildene blir ikke rørt i photoshop eller behandlet på annen måte. Alle bilder kommer rett fra telefonen. Urørt. Kom gjerne med tilbakemeldinger om noen ser dette. Forresten, mobilkameraet er modifisert. Det er ikke mulig å slå av blitzen på N95, derfor er flashen dekket med svart tape som jeg aldri skal ta av.