tirsdag, juli 28, 2009

eeeehh....pinlig?

Et par dager med lading av batterier til en fjernstyrt båt, uten nevneverdig suksess. I dag konkluderte jeg med at laderen ikke virket, da en vittig sjel ba meg sjekke om kontakten sto i, noe den selvsagt gjorde(se bildet). Ikke rart laderen ikke virket. Hvor pinlig er dette?

mandag, juli 27, 2009

Utlagt arm...

Utenfor butikken sprit (eller er det esprit den heter?) lå det en arm. En utlagt arm....

torsdag, juli 23, 2009

Kulegrill er noe drit

Jeg har sagt det før, og gjentar det nå. Kullgrill er noe herk. Gass? JATAKK!

tirsdag, juli 21, 2009

Polkø

"av alle køer jeg har stått i, er polkø...." synger Øystein Sunde i sangen om det året det var så brått. Jeg har så godt som aldri vært på det såkalte polet. Langt mindre sett noe kø, men har lest om køen i Strømstad, en liten by utenfor Norge. Det ble en tur innom polet, og på vei ut var det masse mennesker i en lang rekke. Jeg spurte en i køen hva de ventet på, og han sa det var polkø..... 50-60meter lang rekke av nordmenn utenfor det såkalte polet. Og videre.....4kilometer kø av biler innover mot Strømstad. Jeg er imponert, eventuelt sjokkert.

søndag, juli 19, 2009

En dag på kontoret


Nok en arbeidsdag er over for denne fotografen. Først fire timer i bil, en time venting, 11 minuter fotografering(Det må gå fort å ta kongelige bilder....), 2,5 timer redigering og sending, tre timer i kø, 30 minutter fergekø, 30 minutter ferge, og til slutt to timer i bil. Litt av en dag. Mest tid i bil. Av en arbeidsdag på 12 timer og 11 minutter, består av 11 minutter foto og 2,5 timer redigering. Mange vil si at det er et slit.....og det er det, men det er tross alt bedre enn å jobbe.

Snart bursdag

Kronprins Haakon skal i morgen feire sin bursdag, og slikt blir det bilder av. Hele familien stilte til fotografering på Risørflekken i dag. Og heldigvis regnet det ikke.

Gjestfrie Risør

Er på jobb i Risør, og det er midt på dagen. Det er ikke mulig å få seg en matbit her. Havna er full av båter, fulle av folk. Men mat er det ikke mulig å kjøpe. Ikke et lite koselig bakeri engang. En kiosk tilbyr pølse i brød. Nei takk.

lørdag, juli 18, 2009

Ut å fly?

Ta beina fatt. Det går fortere enn rullefortau melder New Scientist, og det er samtidig gratis trim. Forskere har sett på om det lønner seg å bruke rullebåndet når du skal raskt til eller fra flyet, og konklusjonen er klar. Bruk beina.

fredag, juli 17, 2009

Kan vi stole på VG?


Artig å se bilder fra ett døgn i hele Norge. VG har samlet bilder og laget en lysbildeframsyning, men jeg har et spørsmål. Bildet som viser en traktor, tatt i Hordaland kl 01.25, i strålende sol. Er det virkelig tatt kl 01.25? Såvidt jeg vet er det ikke midnattsol i Hordaland. Og spørsmålet videre er om det er flere slike, tja, la oss kalle det blundere, i blant disse bildene?

torsdag, juli 16, 2009

Lyn og torden

En liten tordenbyge passerte Oslo i natt. Akkurat i tide til avslutningen på utendørspremieren på Harry Potter, og alle ble kliss våte. Prøv å fange lyn med mobilen. Jeg trengte noen forsøk...

lørdag, juli 11, 2009

Mat og mat fru Blom....

Tydelig at spisestedet Trollstigen Camping og gjestegård lever av spisegjester som reiser videre. Dette er den dårligste maten jeg har fått servert i Norge. Rømmegrøten er svidd, og tynnere enn blomkålsuppe. De opphøgde potetene er dårlig stekt. Maten smaker ikke. Kort sagt er dette et sted som lever av turister som som aldri kommer igjen. En jobb for Hellstrøm! Jo, forresten, saft kan de lage....

torsdag, juli 09, 2009

Risikovurdering

Det er alltid snakk om å "sette redningsmannskaper i fare" når det snakkes om base-hoppere og fjellklatrere som utøver sin velkalkulerte risikoidrett. Det ropes om å betale redningen selv, og det snakkes om forbud og offentlig pisking. Dagbladet skriver i dag om et eksempel på fravær av risikovurdering utført av utrykningsførere. De velger "med hjertet i halsen" å kjøre i motgående kjørefelt for å komme fram til en trafikkulykke. Hvor er egenvurderingen her? Er vi tjent med stressede ambulansesjåfører som tenker mer på hva som ligger i andre enden enn hva som skjer på veien rundt dem? De skulle selvsagt sagt at dette er for risikofylt, så her blir vi hjemme....kanskje kunne noe av redningskostnadene også vært veltet over på bilføreren i bilulykken?

Audi A6 - fin bil gitt...


Etter lang tid uten å ha greid å prioritere prøvekjøring av denne bilen, var plutselig muligheten der i dag. Bilen var en Audi A6, 2,7 tdi, quatro, tiptronic, s-line. Proppet med nødvendig utstyr. Proppet med motor. Og proppet med kjøreglede. Bilen er mulig å stille inn til akkurat DIN kjørestil. I allefall denne som kommer med luftfjæring(extrautstyr). Ujevnheter i veibanen forsvinner, og det blir nesten som å kjøre tog, bortsett fra responsen når gasspedalen benyttes, rattet beveges og evt bremsene brukes. I denne bilen ligger det mye kjøreglede. Med følelsen av å sitte i en cockpit, med masse knapper og ratt perfekt innen rekkvidde av fingertuppene. Her kan du ganske enkelt legge inn din endestasjon i navigasjonssystemet, velge radiokanal(både FM og DAB), høre på musikken du har lagret, ringe(koble til din egen telefon via blåtann. Lett!). Mulighetene er mange. Men det viktigste er at bilen er morsom å kjøre. Det er VAG-plass i baksetet. Det betyr god plass(som i Passat). Det er selvsagt aircondition/varme i dørstolpen som gir friskluft i baksetet. Elektronisk håndbrekk. Hallo? Hvordan tar man brekksladd?


Bilen oppleves som veldig kontant og tydelig. God respons i ratt og understell, og veldig retningsstabil med nok krefter og solide bremser gjør denne bilen til en opplevelse på langtur. Samt i høyere hastigheter enn norske veier lovlig kan brukes til. God plass i baggasjerommet med plass til hund, ryggsekker, fotobag og stegjern gjør denne bilen til den bortimot perfekte familiebil for sportsfolk. For moro skyld dro jeg førersetet så langt bak det gikk, og jeg skjønner hvorfor denne bilen også brukes av feite direktører. Her er det plass til magen.
Det ble litt nedtur å sette seg tilbake i min egen bil....

Forresten. Bildene er tatt med et kamera jeg ble FRARÅDET å kjøpe, fordi kompaktkameraer fra denne produsenten ikke var noe å ha. Jeg tester, og rapport kommer.

tirsdag, juli 07, 2009

Spare tusenlapper....

Nettavisen VGnett, hvori opptatt Dine Penger, melder i dag at det er mulig å spare tusenlapper på diesel til båten. Med den oppgitte prisforskjellen på drøye to kroner må du altså fylle minst tusen - 1000 - liter før det er snakk om å spare tusenlapper. Og ikke nok med det. Om du er i nærheten av Kragerø og Marina Service med literpris på 8,75, må du faktisk rundt halve Norge for å spare disse pengene. Du må ta turen til Haugesund og Rogaland Marine for å finne prisen 6,67 pr liter. Som nettstedet selv skriver "Nå lønner det seg knapt å kjøre båten kysten rundt for å finne billigere drivstoff" , og det er jo ganske korrekt. Hvrfor ikke sammenligne priser i et begrenset geografisk område? Denne "pristesten" er tilnærmet bortkastet lesning. Fortsatt god sommer.

onsdag, juli 01, 2009

No guts, no glory