lørdag, oktober 31, 2009

Frost og epost

Artig med mobil og T9 ordliste. På dagens runde i skogen har jeg sendt to meldinger med ordet "frost", som automatisk har blitt til "epost"i mobilen. Men da jeg skulle skrive "epost" i en melding, ble de "frost". Samma det. Fint er det uansett i skogen på denne tida av året. Lyssatte en elv på fjellet for raftingbilder i solnedgang i går kveld. Ble tøffe bilder. Sak kommer her seinere. To tusen bilder å sluse gjennom PhotoMechanic og Lightroom.

mandag, oktober 26, 2009

Mobilfotografen

Mitt galleri med mobilbilder er oppdatert. Her havner bilder som jeg tar med mobiltelefon i mange rare sammenhenger. Dette er for å vise at mobiltelefonen er et bra kamera, når du ikke har noe annet. Jeg sier ikke at mobilkamera er det teknisk beste klameraet med den beste funksjonaliteten, men du har alltid med deg mobiltelefonen, som også er kamera. Det beste kameraet er det du har med deg. Kort og godt. Ofte er det den eneste muligheten til å ta bilder. Ta derfor bilder med mobilen i stedet for å klage over at du ikke har med noe kamera. Mobiltelefonen er bedre enn ikke noe kamera, så dra det fram oftere. Og viktig; Ta backup.


Mobil - Images by Tom Hansen

lørdag, oktober 24, 2009

Dugnadsånden lever videre



Jeg har lenge trodd, og ment, at den norske dugnadsånden har ligget for døden. Men dette ble kraftig tilbakevist i dag da årets skoledugnad gikk av stabelen. Vi som har barn i passende aldre stillte mannsterke opp med egnet utstyr for det årlige vedlikehold av flere lavvoområder som skolen bruker gjennom hele skoleåret. Det var sikring og klargjøring før vinteren setter inn. Bygge og fylle vedlager, reparere lavvoer, sikre klatretau, sjekke at alt er i orden og kanskje det viktigste: Boller og kaffe rundt bålet! Voksne og barn hadde en fin dag i skogen. Det er slike dager flere bør oppleve, og det er enkelt. Kle på deg. Er du i tvil om du finner ved og klarer å lage bål, tar du med tørr ved hjemmefra. Det er feigt med tennbriketter, men det er bedre enn å ikke få fyr. Smør matpakke, ta med kaffe eller rett i koppen kakao. Sitteunderlag er kjekt å ha. Husk også å ta med et kamera. Disse bildene er tatt med mobiltelefon.

tirsdag, oktober 20, 2009

Selveste Kringkastingen

Det er ikke småtteri når Selveste Kringkastingen setter i marsj. Da er alle på jobb for den gode sak, og Stian Lysberg Solum i SCANPIX har på dette bildet illustrert hvordan krinken tar seg til rette. Se nøye etter, så ser du at også TV2 er der....

Dagens

Dette er dagens bilde. Tatt med mobiltelefonen. Kanskje ikke verdens beste mobiltelefon. Kanskje ikke verdens beste kamera. Men det var verdens beste kamera akkurat der og da, og var det eneste kamera jeg hadde for hånden. Alt som er gjort av effektmakeri er gjort i telefonen. Ha en god fotodag. Kanskje får jeg testet EOS 1Dmk4 en dag.

CanonEOS D1mk IV

Vi har i lang tid hørt rykter om et nytt superkamera fra Canon. I dag kom det, og vi kommer til å høre mer. Jeg er litt skuffet over at det ikke er "fullframe" sensor, som det er på EOS 5DmkII. Det er utvilsomt mer robust, men spørsmålet er om det er nødvendig å bytte fra EOS 5D mkII til det nye D1mk IV? Jeg har kun lest spec, og er veldig i tvil. Hva er det med mkIV som forsvarer prisforskjellen? Jeg har selvsagt ikke tatt i kameraet, men støtter meg på det andre skriver. Her er informasjon fra Rob Galbraith.

Her er noen bildeeksempler presentert av Canon, tatt og filmet med det nye kameraet. Og Vincent Laforet har laget en video.

Kameraet er til forveksling ganske likt den foregående modellen EOS 1D mkIII i utseende, med kun minimale endringer. Prisen hoso Fotovideo blir på kr 47.999,- mens Interfoto ikke har satt noen pris ennå. Uansett er kameraet for dyrt i forhold til EOS 5D MKII til 19.995,- og evt alternativet EOS 7D til 13.995,-. Jeg vil nok heller ha to stk EOS 5D MKII, evt EN 5D MKII og TO 7D....tror det er et bedre alternativ for mitt bruk.....også.

mandag, oktober 12, 2009

Norgesreklame

Dette er så kult at det bare må med.

Watch CBS News Videos Online

lørdag, oktober 10, 2009

Oslo Horse Show


Nok en gang her jeg dekket dette idrettsarrangementet. I år var hele showet flyttet til Telenor Arena på Fornebu. Det er fortsatt vanskelig å si "Fornebu" uten å tenke på flyplass... Men jeg undres. Har Oslo Horse Show blitt mindre? Det var ikke samme følelsen av liv og røre som i "gamle dager". Sportslig var det sikkert ikke noe mindre, men messemessig? Var det mindre å kjøpe? Synes ikke jeg så noe jeg hadde lyst på. Nuvel. Her er i allefall et bilde som jeg snappet på min vandring rundt i hallen. Et alternativt hestebilde av en deltaker på vei ut etter konkurransen. Tips: Ta bilder fra uvante vinkler.

Kidnappingssak på gang


Helt uforvarende har jeg kommet i en kidnappingssituasjon. Eurofoto har kidnappet bildene mine, satt dem i karantene, slik at jeg ikke lenger får tak i dem, sendt meg en e-post med beskjed om at bildene blir slettet om noen dager om jeg ikke betaler løsepenger. Jeg er ikke lenger kunde hos dette firmaet om bildene slettes. Det finnes alternativer.

fredag, oktober 09, 2009

Mobilkamera

Det beste kameraet er det du har med deg. Da jeg så skyggene og plankene lage dette enkle mønsteret måtte jeg ta bilde. Det beste kameraet der og da var min Nokia N95, som lå i lommen. Ønsker DU å ta bedre bilder er det beste tipset å ta FLERE bilder. Da bruker du det kameraet du har med deg. Mobilkamera.

Jakta har startet

Da er det offisielt. Jaktsesongen er i gang. Det er høst, og villmusa har begynt letingen etter musefeller. Høstens første gikk i fella en natt, tett fulgt av en ny neste natt. Jeg satser nå videre på å redusere bestanden til null rundt husveggene mine.

onsdag, oktober 07, 2009

Ikke bare for å skryte...

Jo, forresten. Det er nettopp ubeskjedent selvskryt det er snakk om nå. Om noen lesere av dette går i gifteplaner så GARANTERER jeg at Dere slipper å oppleve resultatet som vises på VG-nett i dag. I stedet vil bildene se ut som nedenfor.

Wedding-SO - Images by Tom Hansen

Taekwondo-oppvisning

Main event på Sentrum Scene i går. Fantastisk oppvisning av WTF demonstration team. Her er et utvalg bilder.


WTF Team - Images by Tom Hansen

tirsdag, oktober 06, 2009

Isoleringstips


Tips til deg som skal etterisolere huset: Sett i gang! Enkel og effektiv måte å spare penger. Her er mer informasjon.Hvor mye DU kan spare går an å finne ut. Sjekk sparekalkulatoren til Glava. Det kan fort bli penger av å etterisolere. Kankje du kan få støtte? Sjekk med din ENØK-etat. Penger spart er penger til ditt neste kamera.