lørdag, juli 31, 2010

Showtid. Er det verdt turen til Tønsberg?


God formiddag. Det øsregner, og er tid for blogging. Hva er mer naturlig enn å skrive om en typisk inneaktivitet? For et par dager siden var det premiere i Tøsnberg, igjen. Mitt oppdrag var å dekke dette på vanlig måte, og reportasjen kommer plutselig i et blad nær deg. Jeg skal fatte meg i korthet. Bettan og Rybakk er definitivt verdt en tur. Overraskende bra show, om jeg kan si det uten å fornærme noen. Det er et fabelaktig morsomt og underholdende show. Anbefales. Og du rekker siste ferge til Moss om det er ønskelig.

torsdag, juli 22, 2010

Lunsjanbefaling

En engelsk kollega påtok seg oppgaven som lunsjguide etter Kronprinsesse Mette-Marits hjemreise fra Wien forleden. Vi slo i hjel et par timer i påvente av flyet hjem. Og Zum Schwarzen Kameel er definitivt et sted å spise lunsj. Masse rare, delikate og smakfulle sandwicher med tilhørende drikke(vin for noen...) gikk ned på høy kant. Og forbi kjørte turistene i hest og vogn.

søndag, juli 18, 2010

Mye jobb og lite Wien


Kronprinsesse Mette-Marit har vært i Wien noen dager, og deltatt på ball, middager, diskusjoner og møter om aids og problemer relatert til dette. Det har vært travle dager, i allefall for oss som ikke har blålys og politieskorte. Derav forsøk på ordspillet i tittelen. Kronprinsessen var lørdag kveld tilstede på en middag i det østerrikske parlamentet, samt på en mottakelse i den norske ambassaden. Søndag var det pressemøte, deltakelse i foredrag og offisiell åpning av den 18. UNAIDS konferansen. Avslutningen for Kronprinsessens del starter med deltakelse i plenumsdiskusjon, besøk i den norske standen, før hun til slutt åpner ungdomspaviljongen. På pressemøtet i dag fikk alle medier rikelig med tid til å snakke om det Kronprinsessen brenner for. Og det er liten tvil om at aidsarbeidet er noe hun har sterkt fokus på. Her intervjues hun av Dagsrevyen i messehallen i Wien.

Det ble ikke tid til å se stort annet enn innsiden av hotellet, innsiden av ambassaden, innsiden av messehallen og innsiden av bilen til og fra alle stedene.

torsdag, juli 15, 2010

Motorsag og egensikkerhet


Det er tungt, klamt, svett og lite bevegelig å jobbe med motorsag og verneutstyr. Naboen på hyttefeltet velger å jobbe uten, men jeg har i alle år sverget til vernestøvler, vernebukse og ellers det som hører med. Det er tungt å bevege seg blant grener og tømmerstokker, og svetten renner i strie strømmer. I dag slo deg meg plutselig at jeg ikke husker hva dette verneutstyret kostet i sin tid, men det er verdt prisen. Jeg kjente noe jeg trodde var en stokk som slo meg i kneet, men det var jaggu et sagkjede i fullt driv.

Ikke merker i beinet, men buksa ser litt brukt ut. Kortversjonen er at uten vernebukse hadde kanskje dagen blitt avsluttet på annet enn vannski. Trolig en tur i legehelikopter og kanskje innom Rikshospitalet for å forsøke å redde beinet. Men takket være vernebukse gikk det bra. Dermed er anbefalingen like enkel. Bruk egnet verneutstyr der det er mulig.
De fleste ulykker skjer når du "bare skal....."

onsdag, juli 14, 2010

Matpakke

Ble var denne edderkoppen forleden. Den hadde laget et flott nett, og jaggu, trurukke det kom en klegg og gikk i garnet! Og det mens jeg så på. Fantastisk artig å se hva edderkoppen gjør med fangsten. Den pakket raskt inn kleggen, og fraktet den til midten av nettet hvor den ble lagret. Mobilen reddet dagen da det var eneste mulighet til å få bilde av hendelsen. Og uten bilde, har det ikke skjedd.... Det beste kameraet i dette tilfellet var mobilen. Og det var det eneste tilgjengelige kameraet. Det beste kameraet er det du har med deg.

Naturkrefter


Tordenværet som passerte i går natt var mildt sagt spektakulært. Dette var utsikten fra vinduet under moroa. Lurer på hvor lenge det er til neste gang. I mellomtiden skal det jobbes litt, vannskiene skal testes, båten skal brukes og det skal taes endel seilbilder og annen vannlek. Det er en hektisk jobbehelg i vente merker jeg.

mandag, juli 05, 2010

Fotokunst


Det kan vel kalles fotokunst? Bildet ble tatt da jeg mistet mobilen. Husker ikke hvor, men jeg lurer på om det var i helikopteret i innlegget under. Det er ikke mulig å se hva som er avbildet, det er uskarpt, masse bevegelse og kort sagt vanskelig å skjønne noe av. Jeg kaller det abstrakt fotokunst. Bildet er til salgs. Ta kontakt.....(joke)

Lang dag, men dog


Det ble en lang dag på kontoret forleden. Heldigvis var det ikke noe å si på utsikten. Men etter en dag i dette setet(nei, det var ikke bare noen få timer...), er det rimelig greit å få strekt seg ut og beveget seg. Det ble riktignok en liten luftetur på steikvarm asfalt under refuling, med nødvendig ærend utført bak tankannlegget, men det var ikke mange minuttene. Klager jeg? Nope. Det er moro i lufta, og det gleder meg stort at andre også oppdager det. God råd er ingen hindring for å ha det gøy. Selv om noen av oss pensjonister(?) ennå betaler for gammel moro etter en lang, dyr og morsom luftsportkarriere.

PS. Kanskje noen ser en gorillapod og et lite kamera i øverste høyre hjørne? Ja det stemmer.....