tirsdag, september 21, 2010

Gikk på en smell


Hentet fram sykkelen i dag og satte kursen innover Østmarka., på gjørmete stier. Egentlig var det satt av hviledag i dag, etter to harde økter i går, men det gikk over. Sykling i skogen var som i gamle dager. Moro. Turen ble lenger og etter noen kilometer i lysløype kom jeg på nope en kollega frotalge forleden. Østsiden av Nøklevann er flatt og fint. I full fart nedover bakken mot nevnte vann ble det tatt en rask avgjørelse og jeg svingte til høyre og raste bortover veien. Deretter en sinnsyk bakke. Oppover. Fy fa..., men det var bare å tråkke til. Forresten holder de på med å filme "hodejegerne" borti bakken der. Turen videre mot Rustadsaga og Sarabråten. Bikkja holdt godt tempo hele veien. Skulle hatt kondisjonen til å holde følge med den gitt. Lurer på om Northug klarer å løpe i senk en irsk setter? Tenkte litt på om jeg fortsatt gleder meg til snøen kommer. Svaret er ja.
Fotostopp etter bakken ned fra Sarabråten. Hvilket kamera hadde jeg med? Joda. Nokia N95 var akkurat her det beste kameraet. Det var også det eneste. Som alltid er det beste kameraet det du har med deg.

torsdag, september 16, 2010

Løpetur er også tur



Kjapp tur ut med bikkja i dag tidlig. Trodde jeg. Startet pent og forsiktig innover Østmarka. Skulle bare en liten tur. Kom til et kryss, og lurte på om jeg skulle forlenge turen og ta en annen vei. Det ble en annen vei og lengre tur. Neste kryss....nytt valg. Og enda lengre tur. Kom over et par steder jeg bare måtte ta bilder av. Litt hverdagsidyll for oss som lufter hund i skogen i stedet for i parken. Tempoet øker, pulsen hamrer, svetten renner, glatte røtter og gjørmehull. Våte sko men fin tur. Traff lysløypa og satte kursen hjemover. Og i løpet av hele turen møtte jeg kun 7 personer. Alle over 60 år. Har sett det samme på vinteren. Gamlingene holder koken og bruker marka. Imponerende. Har allerede begynt å glede meg til vinteren og skiføre.

tirsdag, september 14, 2010

A-pressetabben i Askim


A-pressen ga i 1990 opp å gi ut Østfold-Posten i Askim. Det var trolig den største tabben i A-pressens historie. Avisen hadde sjel, og følte Askim på pulsen. Og var en utklekkingsanstalt for fremadstormende mediemennesker. Avisen ble i 1990 slått sammen med Øvre (Smaalenene), som senere fusjonerte med Indre (Smaalenenes Avis). Navnet i parantes er hele navnet på avisene.
I helgen var det festsamling for de som var med i Østfold-Posten. Det var et lystig lag, og jeg må si at det er mange der jeg ikke har siden 1986. Det var også stelt i stand utstilling av ØP-effekter, aviser, internaviser, pressekort, kake, og det var ikke minst morsomt å lese de "10-bud", hvorav budet "bilder skal ha et snev av kvalitet" var en favoritt. Jeg har siden den gang forsøkt å leve opp til dette budet.

mandag, september 06, 2010

Kjendistett på fest

Stor kjendistetthet på den røde løper da God kveld Norge festet forleden. Pia Haraldsen var selvsagt på plass. Bildet er tatt med Nokia N95.

torsdag, september 02, 2010

Fylkestur i Aust-Agder


Travle dager går nå mot slutten, og jeg kan melde om solskinn og lynrask internettlinje på Gjerstad Omsorgsenter. Kronprinsparet har besøkt Aust-Agder og programmet har vært tettpakket. Dagen i dag startet med ankomst fra Kongeskipet hvor de gikk i land i idylliske Tvedestrand hvor trolig samtlige innbyggere tok i mot på bryggekanten.