tirsdag, februar 21, 2012

Timelapse fra Bavallen

Forsøkte å lage en timelapsefilm med gopro i Bavallen i dag. Filmen starter på toppen av Hangurstoppen, følger så det som nå heter Familieløypa (tidligere Koffertløypa) ned til Slettafjellet, videre ned forbu Tråstølen og det nye hyttefeltet, videre nedover og krysser flere løyper før den igjen ender opp i bunnen ved Expressheisen og Alphaheisen og du kan reise opp igjen. God tur. Men jeg lurer på en tin, Dere som driver i Bavallen. Hvorfor er det ingen halfpipe her? Eller kuleløype? Bakkene ellers er rimelig bra, selv om nattens kulde og vind har gjørt løssnøen hard enkelte steder. På snaufjellet er det ganske tjukk skare.

Puddervarsel

Det er aldri feil med pudder i fjellet. Her fra siste tur i Bavallen i går, hvor snøen ligger dyp, og med kraftig snøfall og latterlig lite folk i heisen er det intet mindre enn frydfullt å stå på ski. Fra bunnen av alle bakker til du sitter i stolheisen er det ingen forsinkelse i det hele tatt. Du kommer til heisen like raskt som du klarer å løpe. Lurer på om det er kø i heisene på Østlandet? På ønskelista nå står imidlertid egen skredsøker, gjerne av typen Ortovox3+. Blir vel kanskje et hastekjøp av fire stykk. Kjekt å ha for flere. . Men nå? Strålende sol og avreise til fjells. Mer bilder og video seinere.

fredag, februar 03, 2012

Norsk musikk


Det er endelig håp om at flere skal få høre de ukjente norske musikkperlene og artistene. De store stjernene som Jan Eggum, Vamp, Øystein Sunde, Hellbillies, Odd Nordstoga, Ila Auto, og nå i det siste Plumbo, får alltids litt spilletid på de store radiokanalene. Men det er flere enn disse. Og for deg som vil høre mer norsk musikk enn du får i alle de andre kanalene til sammen har jeg et tips. Lytt på Ordentlig Radio. Her er det norsk musikk 24/7. Kan også høres over hele verden.

Hvilken skrivemaskin


Jeg får stadig spørsmål om hvilket kamera som er best. Nå lurer jeg på om forfattere blir spurt om hvilken datamaskin som er best å skrive på? Blir malere spurt hvilket lerret som er best? Blir musikere spurt om hvilket noteark som er best? Blir NRK eller TV2ansatte spurt om hvilken TV som er best, eller veiarbeidere om hvilken vei som er best? Jeg vet bare at akkurat da jeg tok dette bildet, var iPhone det beste kameraet. Hvordan jeg kan vite det? Enkelt. Det var det eneste kameraet jeg hadde med meg. Det hjelper lite med verdens dyreste kamera hjemme, når bildet du skal ta er rett foran deg. Tenk ikke på hvilket kamera som er best men på hvordan du tar det bildet du skal ta. Som det ble sagt i klassisk Clint Eastwoodfilm "improvise, adapt, overcome".

torsdag, februar 02, 2012

Ryggmargsrefleks


På vei forbi Sinsen så jeg blålysetatene samles, ryggmargsrefleksen slo inn og jeg skjønte kjapt at dette ikke er lunsjmøte. Svingte kjapt tilside, tok med det kameraet jeg hadde - som akkurat i dag, for første gang på lenge, kun var iPhonen. Tok bilder av politi og ambulansemannskap som fraktet ut to personer og kjørte avgårde til sykehus. Bildene ville VG ha. Og da ble det sånn. Det beste kameraet er det du har for hånden når du trenger det. Stort kamera gjorde liten nytte hjemme...