tirsdag, mars 10, 2009

Politi og røver

- Vi er avhengig av å få melding med en gang. Det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite, sier politibetjent Sturla Evang i VG i dag. Det er det reneste tøv. Er politiet opptatt med trafikk- eller bilsaker er det kun drap med masseødeleggelsesvåpen og kjent gjerningsmann som prioriteres. Når gamle damer ringer og forteller at huset er fullt av tyver, nei da har man ikke tid til å prioritere denslags. Det skal fakkes biltyver, noen kjører kanskje litt for fort, matpakka skal spises. Nei, tid til å fakke innbruddstyv på åsted er ikke prioritert denne gang. Jeg er glad jeg bor i en by hvor det er mer enn to politimenn(-damer) på jobb til enhver tid. Det finnes politidistrikter hvor politi (og ambulanse, brannvesen) bruker 30-40-50 minutter på å KJØRE fra ett sted til det neste. Oppegård er ikke et slikt sted, selv om det virker slik denne gang.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om du sier at du har skutt og drept innbruddstyven istedet så kommer de med en gang veit du......

Anonym sa...

Hei!

Du har fått med deg litt av sannheten, men ikke alt :-)

Vil anbefale deg å se på www.pf.no . Der ser du hvor f.... frustrerte vi tjenestemenn er!!!

Anonym sa...

Det er politerkne sin fejl! Vi i politiet har ikke nok folk til å hjelpe alle. Etter det og mine kollegaer mener, burde folk prøve og stanse situationen. Det er for dårlig å gi politiet skylden når folk ikke engang gider å hjelpe til. Fru Holte tjente sikkert penge på å kontakte VG.

Anonym sa...

Operasjonsleder Andersen påpeker at det er 170.000 innbyggere i Follo, og sier til VG Nett at politiet ikke har mulighet til «å være overalt»
- Jeg skulle gjerne hatt tusen tjenestemenn til, jeg, så kunne jeg gjort enda mer, sier han.

Helt utrolig at han kan komme med en slik kommentar. Hvis vi skal være seriøs så skal det i følge loven være 170 betjenter ansatt til å betjene 170.000 innbyggere. 1 politimann per 1000 innbyggere. Kanskje noen med lokal tilknytning kan fortelle meg hvor mange som virkelig er ansatt i distriktet? Det høres uansett utrolig ut at det bare er 5 personer på jobb, og 3 av disse driver med fangetransport...

Anonym sa...

om du som har skrevet innlegget her kl.17.47 er politi?? så burde du skamme deg for dine utsagn,skal folk stanse situasjonen selv???altså oss "sivile" skal begynne å arestere folk???du beskylder folk for ikke å gidde hjelpe?? her har flere personer ringt politiet....som prioterer fangetransport med 5 mann på vakt i et område med 170000 inbyggere?? også beskylder du den stakkars personen som dere i politiet ikke prioriterer for å tjene penger for å gå til VG....skal si jeg blir så forbannet av å lese sånt ELENDIG politiarbeid/prioritering. En STOR skam for Norge.

Anonym sa...

Det er litt trist å lese at den sivile befolkningen ikke skjønner at ressurssituasjonen i politinorge er et direkte resultat av politikernes unnfallenhet og uvillighet til å ta tak i problemene som samfunnet står ovenfor og sørge for at samfunnet får den politidekningen de trenger og fortjener.

Videre er det synd at man tror at politiet har et valg i utførelsen av enkelte arbeidsoppgaver som blandt annet transport av innsatte til og fra fengselet. Er en person i varetekt, eller ikke sitter på dom, må politiet sørge for all transport til og fra retten, samt vakthold i retten på personen mens saken pågår. Og den pågrepne har selvfølgelig krav på å komme tilbake til sin fengselscelle i stedet for å sitte på en glattcelle på politihuset. Så i dette tilfelle var det ikke et valg politiet hadde, men en lovpålagt tjeneste.

Follo PD er et av de politidistriktene i Norge som har den værste ressurssituasjonen sett opp mot tilgjengelige mannskaper grunnet at en stor del av virksomheten er driftsenheter som er lensmannskontor, hvor de fleste jobber 8-15, og noen få deltar i patruljetjeneten resten av døgnet. Politimesteren i Follo vil omorganisere dette nettopp for å få flere folk ut i gata som det så pent heter på politikerspråk, men får enn så lenge ikke lov til å gjøre dette. Videre sliter Follo pd med meget store avstander mellom ytterpunktene i distriktet, hvor utrykningstid på over en time kan forekomme. Dette i kombinasjon med en av politinorges laveste bemanninger, gjør at slike situasjoner kan oppstå.

Videre kan det tilføyes at den enkelte mann i gata er i sin fulle rett til å pågripe en innbruddstjuv og holde på denne til politiet kommer. Om samfunnet har blitt så redd for å bli innvolvert, at det eneste vi gjør er å sitte og se på at noen tømmer et hus for verdier og gjemmer oss bak at "vi ringte jo politiet" i stedet for at alle naboene hadde gått ut, og satt seg på tyvene, vel, da er dette samfunnet i en trist utvikling.

I storbyer som Oslo, ringer man gjerne ti minutter etter at man er sikker på at innbruddstyven har gått, for å slippe å bli innvolvert. Så man kan undres, om mange naboer ser på at dette skjer, hvorfor sitter de bare å ser på, i stedet for å gjøre noe.

Men jeg vil gjerne ha mye mer politikraft, men da må man skyte på de som er skyld i det, nemlig politikerne og ikke politiet, for de gjør som best de kan med de ressursene og rammene de har.

Skyt den som skytes bør.