torsdag, juli 09, 2009

Audi A6 - fin bil gitt...


Etter lang tid uten å ha greid å prioritere prøvekjøring av denne bilen, var plutselig muligheten der i dag. Bilen var en Audi A6, 2,7 tdi, quatro, tiptronic, s-line. Proppet med nødvendig utstyr. Proppet med motor. Og proppet med kjøreglede. Bilen er mulig å stille inn til akkurat DIN kjørestil. I allefall denne som kommer med luftfjæring(extrautstyr). Ujevnheter i veibanen forsvinner, og det blir nesten som å kjøre tog, bortsett fra responsen når gasspedalen benyttes, rattet beveges og evt bremsene brukes. I denne bilen ligger det mye kjøreglede. Med følelsen av å sitte i en cockpit, med masse knapper og ratt perfekt innen rekkvidde av fingertuppene. Her kan du ganske enkelt legge inn din endestasjon i navigasjonssystemet, velge radiokanal(både FM og DAB), høre på musikken du har lagret, ringe(koble til din egen telefon via blåtann. Lett!). Mulighetene er mange. Men det viktigste er at bilen er morsom å kjøre. Det er VAG-plass i baksetet. Det betyr god plass(som i Passat). Det er selvsagt aircondition/varme i dørstolpen som gir friskluft i baksetet. Elektronisk håndbrekk. Hallo? Hvordan tar man brekksladd?


Bilen oppleves som veldig kontant og tydelig. God respons i ratt og understell, og veldig retningsstabil med nok krefter og solide bremser gjør denne bilen til en opplevelse på langtur. Samt i høyere hastigheter enn norske veier lovlig kan brukes til. God plass i baggasjerommet med plass til hund, ryggsekker, fotobag og stegjern gjør denne bilen til den bortimot perfekte familiebil for sportsfolk. For moro skyld dro jeg førersetet så langt bak det gikk, og jeg skjønner hvorfor denne bilen også brukes av feite direktører. Her er det plass til magen.
Det ble litt nedtur å sette seg tilbake i min egen bil....

Forresten. Bildene er tatt med et kamera jeg ble FRARÅDET å kjøpe, fordi kompaktkameraer fra denne produsenten ikke var noe å ha. Jeg tester, og rapport kommer.

Ingen kommentarer: