torsdag, oktober 07, 2010

Bør nyhetsbilder sladdes?


Spørsmålet er vel heller OM nyhetsbilder bør sladdes, og hvorfor? Stavanger Aftenblad (hele bildet) og VG nett velger å sladde bildet av en lastebil som har veltet. Dagbladet skal i denne sammenheng ha ros som velger å vise verdens slik den ser ut i dette tilfellet. Men hvorfor skal det sladdes? Når bør det sladdes? Bør det sladdes og når er det eventuelt riktig å ikke sladde? Jeg synes generelt det er for mye sladding. Om dette fortsetter får vi kanskje intetsigende pressebilder som dette. Med følgende like intetsigende tekst: Forleden var det kongelig besøk i en kirke i Oslo. De kongelige ble fulgt av et stort oppbud sikkerhetsfolk og støttepersonell. Også presten var tilstede under gudstjenesten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det har noe med at pårørende skal varsles før de leser om det i media.
Sladden pleier som regel å fjernes noen dager etter en ulykke som denne.

Mari.

Anonym sa...

Enig med Mari!
Har selv vært ute for å oppdage at en i nærmeste familie var død. Ved å se på nyhetene på dagbladet, på ett usladda bildet, bare få minutter etter kræsjen. Det var på ingen måte hyggelig....

Anonym sa...

Som pårørende til en som nesten omkom i en tragisk mculykke for en mnd siden, må jeg bare si meg enig i de to kommentarene ovenfor. I vårt tilfelle ble IKKE bildene sladdet, og det ble publisert bilde av motorsykkelen til tross for at vi ba om at det ikke skulle taes bilde av sykkelen. Det var en spesiell mc som det går bare en av i distriktet så det var tragisk at bildet ble publisert før alle pårørende og venner var orientert. Det er ikke i almenhetens interesse å se alle grusomme detaljer. Og det er en ekstra belastning for de forulykkede, og de pårørende i en allerede vanskelig tid, at de grusomme bildene fra ulykken møter dem i det offentlige rom, uten at de har mulighet til å si stopp.

hansenfoto.no sa...

Gode argumenter skal man høre på. Spørsmålet blir da videre om hvorfor det haster så veldig for media(nettaviser/tv) og vise disse sladdede bildene? Hvorfor sender man ut fotografer, evt ber om mms-bilder, om formålet er å IKKE vise det som det er bilder av? For å skryte av å være først?