fredag, juli 07, 2006

Tåpelig sagt

"I dag er det rundt 350 fotobokser rundt om i landet. Frem til 2009 er det planlagt at antallet skal økes til å bli noe mellom 600 og 700 bokser. Ifølge Guttormsen skjer ikke dette for å fylle statskassen, men for å styrke trafikksikkerheten.
- Vi driver med trafikksikkerhet og ikke inkassobyrå. Hensikten med kameraene er ikke at de skal ta flest mulig, men vi ønsker at folk skal kjøre lovlig." -skriver Aftenposten i dag.

Men selvsagt er dette kun for å fylle statskassen. Hadde hensikten vært trafikksikkerhet og et virkelig ønske om at publikum skal kjøre lovlig er det kun en ting som gjelder. MER SYNLIG POLITI! Dette er bevist så mange ganger at det kun er politikere som ikke har fått det med seg. Det kom ganske tydelig frem i Oslos gater der mer synlig politi førte til at tiggere og prostituerte er så godt som borte fra gatebildet. Synlig politi på veiene vil føre til et samenlignbart resultat. Folk kjører roligere når du møter en politibil innimellom som faktisk er synlig. Tåpeligheter som at "sivile biler patruljerer, og du vet ikke hvor og når politiet er der..." er bare tull. Det som egentlig sies er at vi har ikke folk nok til å være tilstede, derfor prøver vi noe som kan lure folk... Sannheten er at det nesten ikke finnes politi på norske veier. Sjansen for å bli tatt er mikroskopisk. 

Ingen kommentarer: