"Skrei er en vandrende torsk med årlige gytevandringer til Norskekysten og beitevandringer til de sentrale områdene i Barentshavet. Omkring 40% av skreien gyter i Lofoten-området i februar-april, men skreiens gyteområde strekker seg fra Mørekysten til Finnmark. Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida som betyr å vandre." skrives det på Wikipedia.no, og forrige dag var tiden kommet til mitt middagsbord. Tilfeldighetene(?) ville også at det kom besøk fra Volda omtrent ett - 1 - minutt før maten kom på bordet. Det ble derfor ett stykke mindre på meg. Men det var godt. Sjelden har fisk smakt bedre.
Blogged with the Flock Browser
2 kommentarer:
Timing er viktig, og denne gangen ble jo utfallet riktig så hyggelig. Godt forarbeide av kokken, og perfekt tiberedning av fersk torsk. Nydelig.
Dette er MYE bedre enn pizza. Nevner det, i tilfelle noen skulle ha dette som referanse.
Erlend
Til info: Noen har ikke pizza som referanse, men noens barn står åpent frem....osv...
T
Legg inn en kommentar