Rullekake til 40 personer:
40 egg
1,2 kg sukker
1 kg hvetemel
10 ts bakepulver
30–40 ss syltetøy (fortrinnsvis bringebær, men blåbær er også bra)
Endel sukker til rulling
Fremgangsmåten er som følger: Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt inn mel og bakepulver. Deretter har du bakepapir på et stort stekebrett og smører godt med formfett, olje eller smør. Fordel røren jevnt utover med en stor stekespade, og stek i kjempeovn ved 220°C i 8–10 minutter. Deretter legger du et stort og rent kjøkkenhåndkle på benken og strør sukker utover. Flytt deigen fra stekebrettet slik at den blir liggende med bakepapiret opp. Dra papiret forsiktig av. Fordel syltetøy utover hele flaten, rull sammen til en sylinder med håndkleet rundt. La kaken hvile til den er kald. Og vips, du har et stoooor rullekake. Lykke til.
Edit: Denne kaken kan du bruke som eneste næringskilde over et par tre uker, i tillegg til melk som drikke. Om du er voksen og leser dette går kaffe like bra. Kaken på bildet er tilpasset fire personer.
søndag, mai 11, 2008
Mimrekake
Blogged with the Flock Browser
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar