lørdag, oktober 04, 2008

Fleip eller fakta?

Dagbladet siterer en sak i Telegraph, hvor en surfer er avbildet. Det er også en hai med på bildet, under vann. Det som imponerer i denne sammenheng er at Dagbladet forteller at vekta på haien er 227 kilo. Hvordan fant de ut det? Det står ikke i artikkelen de har oversatt. Dagbladet bruker også, bevisst eller ikke, ordet "dødsmaskin" om haien, noe som originalartikkelen ganske korrekt ikke bruker. Desperate Dagbladet dikter videre?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg reagerte også på den nøyaktige vekten på haien...

Ble sittende og riste på hodet og jeg vet ikke helt om jeg skal tro på dette...

Anonym sa...

Reagerte også på den nøyaktige vekta. Svaret er at 227 kg tilsvarer 500 pund som jo indikerer en vesentlig mer omtrentlig vekt. En bedre oversettelse hadde vært "over 200 kg"

Anonym sa...

Hei.

Det står sikkert på Wikipedia at hvithaier veier 227 kg!

Anonym sa...

dette er ikke engang en hvithai.....

jeg er meget intressert i haier og dette er ikke i hvithaifamilien engang.

det er en nurse shark. denne typen hai er fredelig og finnes i mange marine akvarium rundt omkring i verden.

http://www.epa.qld.gov.au/images/nature_conservation/grey_nurse_shark.jpg

årsaken til at vi ser dette er fordi vi kan se at haien er mye lysere på kroppen enn en hvithai. en hvithai er meget mørk ovenfra og til dels fra siden.

på buken er hvithaien veldig lys. Dersom det er bilde av en hvithai på dette bildet vil det også si at det er en meget liten hvithai som også kansje er syk fordi vi kan se buken på den(noe jeg tviler på)

Mare Nostrum sa...

Ja, riktig en 200 kgs delfin...

Anonym sa...

Særlig med tanke på at en hvirhai på over 200 kg faktisk ikke er så veldig stor...

Anonym sa...

Det aktuelle bildet viser en surfer og en diffus gråhvit skygge på/i en bølge.Jeg tviler sterkt på at det er noen marinbiolog som har stått for den svært skråsikre identifiseingen av objektet. Det denne skyggen ligner mest på for meg, når jeg har forstørret opp bildet fire ganger er en refleks av skummet som bryter på en bølgerygg.Dersom det er et levende vesen som er i bølgen kan det like gjerne væren en delfin , men for den aktuelle fotografen som må ha tjent en god liten slump med penger på bildet er det jo heldigt at media er ute etter sensasjoner og sluker det utroligste rått.

Unknown sa...

Ikke vet jeg..hva det er MEN bare at NOEN kan sitte bakn en maskin..(PC) og legge inn noe slikt..TÅPELIG, kan dem ikke tenke sjøl da..OG om man bare tar en sammenligning med dette surfbrettet..er denne Lysegrå tingen om trent like lang..og da blir det vel til en LITEN HAI da...eller en ok delfin. Som en skriver..mulig reflexer i fra en bølge.