mandag, januar 12, 2009

Heltene tilbake i Norge

Mads Gilbert og Erik Fosse er tilbake fra Shifa-sykehuset i Gaza. De har gjort manns jobb i et farlig og nervepirrende område. Hør og les hva herrene har å si. Israels drap på sivile voksne og barn er dramatisk. Og kom ikke med tøvet om at Hamas startet. Hamas er en terrororganisasjon. Israel skal vistnok være sivilisert og demokratisk land, og da dreper man ikke sivile. Om argumentet er at terrororganisasjonen Hamas dreper sivile israelere, da kan vel Israel drepe sivile palestinere. Da blir jo også Israel en terrornasjon. Eller? Det sendes nå direkte på NRK-alltid nyheter, og VG-nett , dagbladet.no, aftenposten.no og nettavisen.no rapporterer fra Gardermoen

8 kommentarer:

Unknown sa...

All ære tildem for den legegjerningen de har gjort.

Når det er sagt stusser jeg på noe av ordlyden i denne artikkelen i vg:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=550273

"Ifølge de to norske legene er hvert tredje drepte barn under 18 år."

Enten er det rett og slett en T som har sneket seg inn på feil plass, eller så står det å lese;

"Hvert tredje barn som er blitt drept er under 18 år..."

Etter min mening burde vel alle som omtales som barn være under 18 år? Men det kan vel forklare hvorfor Fosse og Gilbert oppfatter det som at "nesten alle de skadde og drepte er sivile, og de fleste av dem barn." Fortåelig nok hvis 19-20-21-22 år gamle karer er barn. Hvem er det da de tror er soldater? En gjeng gamle gubber?

De israelske soldatene er fra 18 år og oppover... burde disse da omtales som barn?

Det er mye jeg stusser på mediedekningen rundt disse to legene, men at det står respekt av å frivillig jobbe som sårt tiltrengt lege i en slik situasjon er det ingen tvil om. Så hatten av for det...

Anonym sa...

Jeg blir kvalm av propagandaen til disse "legene" !
De har jo brukt mer tid på intervjuer enn de har jobbet som leger.
Landssvikere.

Unknown sa...

Hvis Russland hadde bombet og invadert norge, hadde du ikke da gjemt deg nedi kjelleren din, eller ihvertfall holdt deg inne?

Den store forskjellen her er at sivilbefolkningen blir "lurt" av hamas til å være i gatene for å gjøre jobben til Israel vanskeligere!

Mener du også at det er normalt å ha våpenlager på skoler? Hamas gjemmer seg bak sivil befolkningen, og gnir seg i nevene for hvert barn Israel dreper, for det skaper motstand mot Israel!

Anonym sa...

Jeg stoler like mye på Mads Gilbert som jeg stoler på Israel, når det gjelder fremleggelsen av sivile tape.

Mads Gilbert skal ha ære for den humanitære innsatsen, men politisk er han svært usympatisk i min bok. Han har en agenda, han er en sterk ideolog (kommunist) og han støttet angrepet på WTC.

Når FN-inspektørene kommer inn og gjør en estimering av skadene, da skal jeg tro på det. Alt for ofte før, så har media rapporte om rene folkemord, bare for å se at når kruttrøyken legger seg, så har det ikke stemt, det er fordi det er de stridende parter som sitter på informasjonsflyten under krigen.

Anonym sa...

I en video på Youtube sier Mads Gilbert:

"Amongs tens.. i mean the hundreds we have treated"..

http://www.youtube.com/watch?v=Ev6ojm62qwA

1:45

Merkelig hvordan alle som er skadd, verken mangler bein eller lemmer, de bare blør. Sammenlign det med bildene som kom fra konflikten mellom Georgia og Russland, hvor bein og innvoller var sprengt vekk. Det er slik krig ser ut.

Slik er det med bomber, er de nærme nok til å skade deg, så er du ikke pen etterpå.

Propegandakrig indeed. Pallywood.

Når det gjelder videoen over:

2:13 - Hvorfor gliser gutten til høyre i bildet i en så alvorlig situasjon hvor barn blir bært inn døde?

2:25 - Hvorfor gir han bare fra seg barne til en tilgeldig person, og hvorfor kommuniserer er han med noen andre som de instruerer han og lager de gesturene med hånda?
Og hvorfor er barnet fullstendig inntakt? Inget blod, ingen legmeskader?

Hvorfor er det så mange fotografer på sykehuset? Det er som en galla i Hollywood.

1:10: Igjen. Hvor skada er disse barna som kan gå på egen maskin, hvor kommer blodet fra? Bombing gjør massive skader.

Anonym sa...

Det israel gjør mot phalestina er i samme grense som tyskerne gjorde mot dem, det ser ut som om de slipper ut sin aggresjon på uskyldige mennesker som ikke har noe annet og forsvare seg meg enn bare stein.

Anonym sa...

Støtte til legene. Skam på dere som sitter her og kritiserer dem som virkelig gjør en innsats. En må vel også være temmelig snever for ikke å se at dette er David mot Goliat. En trenger heller ikke være kommunist for å se at dette er ren nedslakting av mange uskyldige. Hvorfor vil ikke Israel slippe journalister til slik at de kan rapportere hva som skjer??

Unknown sa...

Israel er verdens fjerde største millitærmakt med masse atomvåpen, og verdens beste spesialstyrker, hvis de ville slippe ut aggresjon hadde de lett fjernet hele islam fra jordens overflate!

Hvorfor glemmer folk at palestinerene skyter raketter på sivilbefolkningen til israel hele tiden? Norge skjønner ikke at de er selv under et propaganda angrep!

Se bare på videoen litt lengre oppe, det gir ingen mening!
Og det finnes flere dokumentarer på youtube som går gjennom falske klipp fra gaza!

ALLE har rett til å forsvare seg, og det er det Israel gjør, de angriper ikke!