torsdag, januar 29, 2009

Sykt, men sant

En fremtrende norsk lege og stortingsrepresentant stanser blødninger med bønn, melder vg og dagbladet i dag. Hallo? Hvorfor sitter han på denne hemmeligheten? Dette vil sikkert flere hatt nytte av. For eksempel legevakt, ambulansesjåfører og akuttmottak. Og ikke minst politifolk i gatene som ofte er først på knivstikking og annen vold. Mange av disse ofrene blør som griser. Da ville det vært fint om politimannen kunne fremsi en bønn, stanset blødningen og reddet livet til knivofferet. Dette er selvfølgelig det reneste tøv. Om politiet forsøkte dette ville det i neste øyeblikk være en sak for rettsmedisinsk institutt, og merkelig nok er denne mannen den neste sjefen der. Olav Gunnar Ballo, som legen og stortingsmannen heter, burde i dette tilfellet sydd igjen munnen munnen. Slikt tøv bør ikke en velutdannet mann som Ballo komme med. Dette hører hjemme på institusjon. Selv tror jeg på julenissen og at siviløkonomer er sendebud fra satan. Og med bønn kan skatt betales. Særlig!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Må si jeg ble noe paff over hva doktor Ballo sier, og jeg har et åpent sinn for det meste, men alt med måte! Det er vel en same som lærte ham bønnen. Gamle dagers kloke koner og menn puttet ofte religiøse bønner inn i sine mer eller mindre helbredende kunster, sannsynligvis for ikke å bli kalt for heks og mistenkt for å stå i ledtog med djevelen.
All respekt for Snåsamannen, men her kommer den ene politikeren mer alternativ og troende enn den andre, mens andre igjen velger Teletorgets spåkoner.

Anonym sa...

det er sant! min mor med samisk blod i årene stopper blødninger. dettte er en bønn eller noe som bare jentene i familien har lært i flere generasjoner!
dette er en slik ting som man ikke tror før man får se det.

Anonym sa...

Relativt sykt å stole på det som står i dagblad og vg,.... spør du meg.Hvem sin munn som skal syes igjen er et åpent spørsmål.

Anonym sa...

"det var vel en same som lærte ham bønnen"..... her lukter det stigmatisering. Veldig også!
Ikke samme inntrykk om det stod "det var vel en sørlending som lærte ham bønnen", selv om befolkningen der iallefall vil innprente bønner i folk, om enn ikke med det formålet å gi legedom til medmennsker.(Legg merke til at dette utsagnet også vil trigge inntrykket av at en befolkningsgruppe blir stigmatisert.)