onsdag, november 11, 2009

TV2råkjøringen

TV2 trodde de hadde en god sak i går, da de filmet seg selv bryte fartsgrensen og kjøre i 140km/t på en vei laget for 140km/t. Bevismateriell som trafikkpolitet tar i bruk for å bøtelegge TV2s sjåfør. De forfulgte et utrykningskjøretøy, ført av en trenet og godkjent utrykningsfører med kompetansebevis og kursing i utrykningskjøring. Og ikke bare det. Han hadde, i motsetning til TV2s team, loven på sin side. Ref veitrafikkloven § 11, som sier:

§ 11. Unntak for utrykningskjøretøy m.m.
Kongen gir regler om adgang til å fravike det som er fastsatt i eller i medhold av §§ 4, 5, 6, 7, 8 og 9 for fører av utrykningskjøretøy, fører av kjøretøy i polititjeneste og fører av vegarbeidsmaskin eller annet kjøretøy som nyttes til arbeid på eller ved veg. Det samme gjelder for fører av kjøretøy i regionvegkontorets tjeneste og offentlig parkeringskontrolltjeneste.


Gratis tips til TV2: Følg opp temaet "sikkerhetskjøring", som ikke er lovhjemlet, men omtalt i NOU 2000: 11 punkt 16.2.2, og ikke omhandler utrykning, høyhastighetskjøring osv....

Flere medier omtaler saken i dag. Blant annet VG-nett, Dagbladet, Nettavisen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hva loven sier eller ikke, jeg er bare lei disse arrogante politikeren som tror de er bedre enn andre. Hvis dette er loven, synes jeg den skal elimineres med en gang. Hvorfor skal politiere risikere andres liv bare fordi de ikke kan lese klokken.

Nils' regelblogg sa...

Stoltenberg-regjeringen innfører praksis fra Sovjetunionen: Bare partipampene får kjøre så fort de vil! Og hvor de vil!
Når politiet vil etterforske TV2 og ikke regjeringsbilen, er det ganske klart: Loven gjelder for oss vanlige, men ikke for dem.
Likhet for loven er en illusjon.

Anonym sa...

Det er nok riktig at bl.annet utrykniningskjøretøy kan bryte gjeldene fartsgrense men da skal vel disse benytte blålys, og eventuellt lydsignal for å varsle andre traffikanter. Når dette er nevnt er det vel ikke noen stor sak.
Ola