torsdag, april 30, 2009

Dronningdrama i Nederland

Drama i Nederland. VG nett skriver "En fotograf fra nyhetsbyrået AP sier det kunne se ut som om sjåføren kjørte inn i folkemengden med vilje, men nyhetsbyrået DPA beskrev hendelsen som en ulykke."
Dette er nok ingen ulykke. Bilføreren har enten fått et illebefinnende, klikket, eller gjort dette med viten og vilje. Det skal svært mye til for å komme til innenfor sperringene som er rundt et slik kortesje, og et slikt arrangement, og med den sikkerheten(...nåja...), skal det mer til enn en tilfeldig sving til feil side i ett kryss. Her er det politi, vakter, livvakter, sperringer, publikum og gjerder så INGEN skal komme for nærme det som kalles vip. Når noen lands overhode viser seg offentlig, er sikkerhetsoppbudet massivt. For de som bor i Oslo er det mulig å observere dette på nært hold ved å oppsøke Slottet ved neste statsbsøk. Kan bilen være i følget? Følg sakens utvikling utover dagen etterhvert som nettmediene herogna.no, VG, CNN, Dagbladet, SkyNews og Nettavisen oppdaterer sin dekning.
Update:
Det siste nå er, i følge VG nett, Aftenposten.no, Nettavisen og Dagbladet.no, at sjåføren er mistenkt for attentatforsøk.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Muslim eller raddis?

Eller bare spik spenna gærn?

Anonym sa...

Sjåføren kan ha fått et illebefinnende. Man må ikke dømme før man vet mer om saken.

Anonym sa...

Er vel en palestiner som på vanlig måte vil ha fokus på "sin" konflikt, eller en annen fornærmet musl...

Anonym sa...

Hadde denne psykisk forstyrrede personen brukt et skytevåpen ville det ha kommet krav om å gjøre det vanskeligere for folk flest å ha skytevåpen.

Men i og med at han brukte en bil skiller en mellom morderen og morderens redskap.

Desverre er mennesker fæle til å kopiere hverandre. Jeg frykter at dette kan bli starten på en ny trend hvor oppmerksomhetssøkende begynner å kjøre biler inn i folkemasser. En lastebil i en diskotekkø en lørdagskveld vil være en katastrofe.

En tragisk sak for alle de involverte og deres pårørende.