lørdag, mai 01, 2010

Blårusstyrani i Arbeiderpartiet?


Her skal det spares noen kroner. Blårussen har inntatt Arbeiderpartiet.
"Ved å delta i fotokonkurransen gir du Arbeiderpartiet rettigheter til å bruke ditt bilde i ulike medium. Fotograf krediteres såfremt dette oppgis ved opplasting". Blårussen fra BI, med uovertruffen tro på at alt kan gjøres mer effektivt, billigere og bedre(samtidig) har intatt Arbeiderpartiet. Det er altså ikke lenger snakk om å betale for å bruke et eventuellt bilde til eget kommersiellt bruk. Dette var overraskende egoistisk fra partiet som vistnok ikke skal fremme sosial dumping. Det er selvsagt helt legitimt å arrangere fotokonkurranser, men at premien kun er at vinneren "vil få sitt bilde publisert i Arbeiderpartiets medlemsblad “SAMMEN”" virker en smule kjipt. Og om bildet endatil er så bra at det kan brukes i Arbeiderpartiets egne kampanjer, boards, annonser, andre medier osv, skal altså ikke fotografen få betalt? Det er mildt sagt utrolig frekt. Rett og slett. Ta gjerne diskusjonen om dette ut på twitter, send melding til Raymond Johansen eller Jens Stoltenberg og si hva du mener. Enhver som eier bilder som brukes kommersielt skal selvsagt ha betalt. Også fra Arbeiderpartiet.


edit: "Tanken om at vi er mer opptatt av å spre bildene våre, enn å få betalt for dem, har tydeligvis gjort oss litt naive." Skriver Arbeiderpartiet og har endret teksten til "Ved å delta i fotokonkurransen gir du Arbeiderpartiet rett til å bruke ditt bilde i ikke-kommersielle sammenhenger. Fotograf vil krediteres. Samtidig presiserer vi at det er høyst frivillig å delta i fotokonkurransen vår!".

Meget bedre. Bakgrunnen for mitt innlegg er at det sprer om seg med krav om fri bruk i hytt og gevær. Vi er noen som lever av dette.

1 kommentar:

Adrian Nøttestad, Arbeiderpartiet sa...

Takk for innspillene Tom. Vi har endret vilkårene til å gjelde ikke-kommersiell bruk, som var formålet i utgangspunktet.

Du kan lese mer på http://internettpartiet.mittarbeiderparti.no/-/bulletin/show/567724_deling-av-innhold