onsdag, desember 24, 2008

Politisk korrekt skal bli

Og fra nå er det ulempe å være "blendahvit" for å jobbe i hjelpeorganisasjoner.

23 kommentarer:

Peppami sa...

Jeg klarer ikke å se problemet med dette. Man trenger ikke være verken muslim eller mørk i huden for å være flyktning i denne verden. Så jeg har liten tro på at dette har noe som helst med at det ikke er noen flyktinger i disse organisasjonene. Problemt til denne Nadeem Butt er som alltid, "dessverre" han mener at innvandrere har for liten makt. Jaja. og godt er det. dette ble litt rølpete. Åhhh som jeg hater jula. Men ønsker dere alle en fredelig jul....

Anonym sa...

Blir bare pissed off av slike artikler. Er det diskrimeniring at jeg ikke får delta i muslimske "foreninger". Klage-kuka kan bare reise hjem igjen.

Anonym sa...

Nå er det organisasjonene sin skyld at ikke innvandrere melder seg som medlemmmer i store nok tall til at de de blir bedre synlige og nå....

Skulle tro det var vi som kom til dem for å få hjelp....

Anonym sa...

Bli med i samfunn og organisasjoner så har nok minoriteter som ønsker dette også muligheten ;-)

Er så lei av klag og syt.. Nok "omvent rasisme" også.. Altså minoriteter som diskriminerer majoriteten... Ergo: Slutt og klag og bli med :-)

Anonym sa...

off....må virkelig unnskylde. er jo ikke meningen at nye norske landsmenn ikke skal få ta del i dette og. håper det ordner seg snarest.......

fanen altså....hvorfor i h.... får de lov til å utale seg??????????????

Tottis sa...

Du verden for en syting.
Dere blir jo aldri fornøyde med noen ting. Blir som en hund som biter når man forer den.
Snakker om rasisme. du som snakker om blenda hvitt. Er jo ingenting som er bra nok her i den vestlige verden, utenom pengene våre og naiviteten vår.
Men jeg glemte jo at rasisme bare går en vei.
Kom dere en annen plass med sytet deres.

Anonym sa...

Skulle likt å se reaksjonene hvis noen "blendahvite" Nordmenn kalte en Afrikansk organisasjon for kullsvart. Ser for meg et helvete uten like...

Anonym sa...

Trodde egentlig det viktigste var at folk får hjelp, jeg. Hadde jeg vært i en presset situasjon og en mørkhudet kom og hjalp meg, så hadde jeg ikke akkurat jaget ham bort fordi han ikke tilhørte riktig "gruppe" mennesker.

Anonym sa...

Nå er vel ikke akkurat muslimer og da spesielt pakistanere kjent for å være så medmenneskelige av seg at det gjør noe. Det ligger mer i deres kultur å naske til seg alt de kan uten å tenke på andre.

Alexak sa...

Det er jo litt snodig når det sitter innvandrere med bedre landkompetanse enn mange Nordmenn og så blir den Norske prioritert. Jeg ser klare fordeler av å ha annsatte med innvandrerbakgrunn, det er jo et av de største problemene med utviklingsstrategiene. At man ikke klarer involvere lokalbefolkning, kanksje en som er noenlunde lokal kan være flinkere på å få etablert en slik kommunikasjon.

Alexak sa...

Det er jo litt snodig når det sitter innvandrere med bedre landkompetanse enn mange Nordmenn og så blir den Norske prioritert. Jeg ser klare fordeler av å ha annsatte med innvandrerbakgrunn, det er jo et av de største problemene med utviklingsstrategiene. At man ikke klarer involvere lokalbefolkning, kanksje en som er noenlunde lokal kan være flinkere på å få etablert en slik kommunikasjon.

Alexak sa...

Det er utelukkende fordeler med å ha personer med flerkulturell bakgrunn i organisasjonen sin. Derfor er det absolutt kritikkverdig da det både finnes villige og kvalitete personer med innvandrerbakgrunn som ønsker å ta noen grep!

Det er jo det som er et av problemene med integrering og utviklingspolitikken idag, nemlig at det er den "smarte vestlige" som kommer å skal fortelle en hvordan en skal gjøre ting, dersom en har en person med innvandrerbakgrunn vil det være mye lettere å kunne få gjennomført prosjekter og lignendes.

Dette er bra kritikk som forhåpentligvis leder til noe bra. Bistandsbransjen er forsvådit en av de bransjene i Norge med minst personer med flerkulturell bakgrunn!!

Anonym sa...

AARRGGHH kan ikke disse kullklumpene snart være fornøyde ? Han her reklamebrune syte maneren her har tydelig vis ikke fått nok spalteplass, så han lager en sak av hvor dårlige vi er til å ansette folk som er uinteressert i integrering. Kullstifter og kastanjebrune tiggere over hele verden får hjelp av disse organisasjonene, men nei det er ikke bra nok! Ok sorry mer rasistisk en det klarer jeg ikke være, oss blendahvite rasister kan og bli såret.
Men om det er så dårlig stilt med innvandrere i hjelpe organisasjonene kunne det kanskje hjulpet saken om Nadeem Butt presenterte noen tall. Er det slik at innvandrere er over representert som søkere eller andre vegen ? Er det 10 innvandrere og 1 blendahviting pr stilling hvorpå den blendahvite blir ansatt? Jeg vil ha noe statistikk på dette Hr Butt ! Men siden Hr butt kan lege frem sine rasisme fremmende meninger ytrer jeg følgende : Innvandrere av islamsk herkomst er ikke interessert i integrering, har aldri vært og kommer aldri til å bli det. Islam i all sin herlighet er mest interessert i å segregere seg fra samfunn, det er i islams natur å ikke godta noen annen form for styring en sharia lover, det er en hver imams drøm og deres lov at ingenting står over deres tolkning av Koranen.
Sist men ikke minst: jeg vil ikke bli beskrevet som blendahvit noe mer en du Hr butt vil bli kalt kullstift, så vokt dine ord . Men du er vel en rasist du også, skål og gratulere med dagen til meg, i morgen fyller jeg år!
MVH
Rune IV

Blomst sa...

Jeg henger meg på strømmen og slenger inn en liten kommentar om at jeg heller ikke ser problemet i denne saken. At hjelpeorganisasjonene er "blendahvite" er jo ikke deres skyld.. Man kan ikke skylde på dem når problemet kan være vår(innvandreres)skyld.
Og i denne saken er det jo ikke snakk om makt eller om å ha flest innvandrere, så det er faktisk bare klaging og syting.

Vil man delta, så søk, vil man ikke - slutt å klag :)

Anonym sa...

Jeg er faktisk enig! Jeg har foreldre fra Algerie, driver og studerer statsvitenskap. For å søke jobb i humanitære organisjoner, så er det viktig at man har en relevant utdannelse. Mange som har minoritetsbakgrunn i min vennekrets studerer for det meste noe innenfor realfag.

Problemet mitt er at hvorfor skal noen få pluss poeng for å være mørk i huden? Jeg vil heller ha en jobb som gjenspeiler mine kvalifikasjoner enn å få jobben fordi jeg heter Ayesha. Absurd!

Anonym sa...

Hehe.. se på de kommentarene... nordmenn tror, nok en gang, at de er best i alt.
God Jul!

Anonym sa...

at vi gidd å bry oss i det hele tatt. trudd poenget va å gi noen hjelp, uansett etnisitet.

Anonym sa...

Bli med i det frivillige arbeidet i idrettslag, skolekorps, frivillige hjelpeorganisasjoner, og andre foreninger og lag. Det er ingen "blendahvite som vil nekte noen dette uansett hvilken hudfarge eller etnisk opprinnelse en måtte ha. Før het det i arbeiderbevegelsen at man skulle kreve sin rett og gjøre sin plikt, da er det viktig at man ikke glemmer den delen med å gjøre sin plikt.
Tillit er ikke noe en kan kreve, det er noe en opparbeider seg over tid gjennom arbeid og væremåte.
Nadeem Butt gjør de som han mener å være en talsmann for en bjørnetjensete med sine utsagn og nører opp under de kreftene vi virkelig frykter i samfunnet og som vi håper aldri skal komme til makten igjen.

Anonym sa...

Tja. Bullshit fra den fløyen igjen. Et par punkter:

Som Ayesha nevner. Riktige kvalifikasjoner er rimelig viktig. Og antallet innvandere i forhold til nordmenn/skandinaver med disse kvalifikasjonene er lav. I tilegg må man regne med at ikke all er interesert i hjelpearbeid. En rimelig utakknemlig jobb.

Så har vi de mindre populære grunnene:

1. Hjelpeorganisasjonene er nøytrale. En person som er fra landet er ikke nøytral, selv om de har utvandra. De kan selv tro at de er nøytrale, men i mange av landene hjelparbeid foregår er familie-klan bånd sterke og at du skal hjelpe "dine egne" er forventa. Gjennom ekstra forsyninger eller jobb etc.

2. For å sitere en mindre kjent forfatter: "The biggest fucking problem in the Congo is the fucking Gomers". At mye har med måten folk ser autoritet på er vel en underdrivelse. Et blendahvitt tryne har automatisk avstand om ikke autoritet. Og når man kommer til et nytt sted å skal hjelpe for et år eller 6 mnd, og skal ha noe gjort fort så har man ofte ikke tid til å mase rundt grøten, noe som er lettere hvis man har visuel avstand fra første øyeblikk.

For å vise til et lignende og helt tett eksempel fra en mindre stressende jobb: Det er vanskelig for annen/tredjegenerasjons asiatiske utvandrere å få jobb som Engelsk lærer i Asia. Ett hvitt eller svart tryne har automatisk "avstand" og "autoritet" som blir sett på som kompetanse, mens en asiatisk-brite/australier/amrikaner blir sett på som en av deres egne. I et langsiktig prosjekt er dette et positivt trekk, men på kort sikt er det håpløst undergravende. Samme gjelder i den type arbeid some er nevnt i artikkelen.

Anonym sa...

Men det (tragi)komiske her er jo at dersom man regner andelen av ansatte med innvandrerbakgrunn i hjelpeorganisasjonenen i prosent, så er de jo overrepresentert.

Andelen ligger godt over innvandrerbefolkningen som foreløpig utgjør rundt 8%.

Greit nok at man skal være politisk korrekt (både journalist samt tufsene som legger seg flate for noe som ikke engang er sant), men fakta som sparker bena under artikkelen oppgis jo tilogmed i selve artikkelen...!

Hysteriet kjenner jo ingen grenser.

Anonym sa...

Skal de kalle meg blendahvit, så syns jeg jeg skal få lov å kalle de neger\pakkis! Rasisme går begge veier!

Anonym sa...

Vi nordmenn diskriminerer visstnok til stadighet de mørkhudede. Vi kan spørre oss hvorfor det ikke er utlendinger i frivillige organisasjoner.. det svaret gir seg selv gjør det ikke?? En "blendahvit" ville ikke fått jobben om det var slik at den "mørkhudede" var mer kompetent for jobben. Men så fort en utlending ikke får det som han/hun vil, er det rett til avisen. Diskriminering, rasisme, diskriminering, rasisme!! Dere tåler f... meg ingenting.

Anonym sa...

Hovedsaken må da vel være at de som trenger det får hjelp?? Være seg om den personen er svart eller hvit spiller da vel ingen rolle. Det skal være så politisk korrekt her i landet at jeg blir kvalm! De som får jobben skal få den fordi de er kvalifisert for oppgaven. Ikke fordi de nødvendigvis må være svart!