mandag, mai 25, 2009

Om å leve

Sjeldent sterk demonstrasjon av selvgodhet i Skrått og godt-blogg. Klatreren Jarle Traa som var savnet siden fredag, på verdens høyeste fjell, og denne kaktus-bloggeren benyttet anledningen til å hovere over andres risikovillighet og vilje til å våge seg ut av hulen, mens hulemennesker " ....lener oss tilbake i sofakroken....". Den største risiko er for mange er faren for å dø av influensa, eller bli påkjørt mens de går til sin samfunnsviktige jobb i lovavdelingen i et departement, for å lage forbud mot noe morsomt.
Jeg ville selv aldri tatt turen til Mount Everest, hovedsaklig i mangel av erfaring, lyst og penger. Men all beundring til mennesker som risikerer noe for å utvide sin egen horisont. Det er snakk om å leve. Ikke bare eksistere. Jarle Traa er en slik mann. Han vurderer hva han kan oppleve, mot risikoen for hva som kan skje. Så forbereder han seg så godt det lar seg gjøre. Det vitner om forberedelse og erfaring at han overlever to-tre dager på verdens høyeste fjell aleine. Dette kan mange lære av. Hvordan overleve i ekstremt vanskelige situasjoner. Her kommer det bok og tv-opptreden. Følg med og ta lærdom av andres erfaringer. Et under, skriver VG. Ja, og Jarle var så godt forberedt og trent at han skapte sitt eget under. Dagbladet følger også saken.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Trå har vært gjennom et helvete!" uttaler pressetalsmannen hans... Skulle det være med på å gi oss sympati for idiotiet ?
Hva trodde han at han skulle ut på da... søndagstur i skauen bak huset?

Anonym sa...

Og nå forventer teamet hans at resten av oss skal bruke skattepenger på å redde denne fyren? Fy faen.

Sitat fra VG:
"Grønnerøe mener de ikke blir hørt av UD og den norske ambassaden i Nepal.

- Vi har snakket med dem, men i praksis har vi ikke fått noen form for hjelp. Det er kritisk, og vi må ha helikopter. Vi må ha Jarle ned til 5200 meter, og vi må ha det offisielle Norge til å hjelpe oss med at det skal skje, ber Grønnerøe."

Anonym sa...

Må si jeg blir litt kvalm, av alle smålige oppgulp folket kommer med, når modige og dyktige folk får mer trøbbel enn planlagt.
det er helt opplagt at Trå vet han driver med noe potensielt farlig, jeg tror nok helt sikkert han vet at han i ytterste konsekvens må klare å komme seg ned selv, eller muligens omkomme. Men det er ikke dermed gitt at han ønsker det. Det må være lov å be om assistanse selv om det ikke er en selvfølge at den kan ytes.. men assistansen kommer aldri hvis den ikke blir bedt om.

Anonym sa...

Jarle Traa er sikkert både dyktig og tøff han.Dette er sikkert også viktig for han å bevise, ettersom han på død og liv skulle klare seg uten både oxygen og andre mennesker.Flaks for han forøvrig at han snublet borti et par fra en annen ekspedition.Ellers hadde han vært død nå.Jeg har ofte lurt på følgende:Hadde disse tøffingene gjort disse stuntene hvis ingen viste om det når de var tilbake?Alltså ingen å skryte til,ingen bøker å tjene penger på,ingen seminarer å tjene penger på,ingen intervjuer å tjene penger på osv osv.....PR kåte, pengegriske og heltehungrige kaller jeg dem.Hvis de er så fulle av energi og friluftstrengene så kunne de jo bruke noe av dette til å ta med seg f.eks.utviklingshemmede ut i villmarken, så disse kunne få oppleve litt.Må runde av nå, merker at jeg blir mer og mer forbannet jo mer jeg tenker på disse forb....EGOSENTRIKERNE.

Anonym sa...

Jeg synes det er helt utrolig at folk kann se opp til folk som driver med dette galskapet.La de for guds skyld få lov til å vasse opp i fjellene, men ikke server meg en sånn skrulling på frokost tv etterpå.Jeg er ikke interissert.....